Κ. Αρβανίτης: Θέμα Δημοκρατίας η εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left & μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ:

Το 2021 δολοφονήθηκαν δημοσιογράφοι σε δύο χώρες της ΕΕ. Η μία ήταν η Ελλάδα.

Ο ένας δολοφονημένος δημοσιογράφος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Σήμερα, το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Απριλίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του, έξω από το σπίτι του.

Ένας χρόνος που η δολοφονία ενός δημοσιογράφου σε Ευρωπαϊκή χώρα, κράτος-μέλος της ΕΕ, παραμένει ανεξιχνίαστη, ένας ακόμη λόγος που φέρνει την Ελλάδα στο μικροσκόπιο διεθνών οργανισμών και θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Ένας χρόνος για όλα αυτά είναι πολύ.

Κάποιοι ίσως είχαν ή έχουν στο μυαλό τους πως αργά ή γρήγορα η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ θα ξεχαστεί. Δεν τους αφήσαμε να το πετύχουν.

Στο Ευρωκοινοβούλιο, η αρμόδια Επιτροπή LIBE, έχει ήδη καλέσει τους αρμόδιους Έλληνες Υπουργούς, τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Τσιάρα, από τον Ιούνιο του 2021, να ενημερώσουν το σώμα για την πορεία των ερευνών, θέτοντας ευρύτερο θέμα για την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη χώρα μας. Και όσοι για οποιονδήποτε λόγο δεν παρέστησαν, όπως ο κ. Τσιάρας, θα ξανακληθούν άμεσα, καθώς υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες…

Δεν θα επιτρέψουμε η δολοφονία Καραϊβάζ να ξεχαστεί ανεξιχνίαστη. Το χρωστάμε στην οικογένεια του δολοφονημένου ρεπόρτερ, το χρωστάμε σε όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση στη χώρα μας που πρέπει να ζουν και να εργάζονται με αίσθημα ασφάλειας.

Είναι θέμα Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί