Το φιάσκο

Του Μιχάλη Τζανάκη

Ένα διήμερο εντελώς καταστροφικό για την εικόνα της κυβέρνησης που δείχνει πλέον να παραπαίει, αλλά το ίδιο διήμερο η αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα, πλην ΚΚΕ) δείχνει  «γύμνια» και την έλλειψη πολιτικών αντανακλαστικών και πειστικής εναλλακτικής πρότασης.

Η σουλάτσα του υπουργού Υγείας στο Θριάσιο με συνοδεία προστασίας που ούτε ο … Ζελένσκι δεν διαθέτει, αποτέλεσε την πρώτη οικτρή εικόνα της κυβερνητικής παράκρουσης που δείχνει να κινείται πλέον σε επικίνδυνα πολιτικά μονοπάτια! Ένας υπουργός –με όχι την καλύτερη ιδεολογική προϊστορία- να περπατά «καμαρωτός» ενώ ο προπορευόμενος αξιωματικός δίνει ή παίρνει εντολές με ασύρματο και ειδικές δυνάμεις «ρόμποκοπ» με καλυμμένα πρόσωπα, οπλοφόροι και με αλεξίσφαιρα γιλέκα να συνοδεύουν εντός Νοσοκομείου τον Υπουργό! Οι γιατροί και οι ασθενείς αποσβολωμένοι παρακολουθούν την κατάντια του Ε.Σ.Υ. που πλέον θα περιέλθει ως «λάφυρο» στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» και την «θαυματουργό» ελεύθερη αγορά! Μια «εικόνα» που αν την έβλεπε ο Γ.Γεννηματάς θα αντιλαμβανόταν την ματαιοπονία του! Απέναντι σε αυτό το θέαμα η Αντιπολίτευση ψέλλισε κάτι ψιλά, περισσότερο λόγω «καθήκοντος» αντιπολιτευτικού, παρά ως συνειδητοποίηση της ντροπιαστικής αυτής εικόνας.

Η επόμενη μέρα ακόμα ένα κυβερνητικό «Βατερλό» και μάλιστα εντός κοινοβουλίου. Ο πρωθυπουργός στο μεγάλο άγχος του να βρεθεί «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», βρέθηκε απλά «στην πλευρά των Ναζί του ΑΖΟΦ»! Τόσο μπροστά δηλαδή! Το ΚΚΕ που δεν «τσιμπάει» σε τέτοια, ο Βαρουφάκης,  μέχρι κι ο Βελόπουλος «μυρίστηκαν» το φιάσκο  και απείχαν από την συγκεκριμένη παράσταση, αφήνοντας το νέο-ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτούν τους «μαχητές» του ΑΖΟΦ! Παρά τον σάλο, ο πρωθυπουργός δήλωσε «περήφανος» γιατί γράφτηκε μια σπουδαία σελίδα της «κοινοβουλευτικής μας ιστορίας»!!! Παράλληλο σύμπαν εντελώς!

Και αν η Κυβέρνηση υπέστη άλλον έναν δημόσιο και δυστυχώς διεθνή διασυρμό, η Αντιπολίτευση εκτέθηκε ανεπανόρθωτα! Δεν έσωσε την τιμή του ΣΥΡΙΖΑ η αποχώρηση τεσσάρων βουλευτών του που –προς τιμήν τους- πήραν χαμπάρι τι γινόταν, ούτε βέβαια το ΚΙΝΑΛ που σταθερά μετατρέπεται σε άβουλο «δορυφόρο» της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί