Στη Βουλή από τον Ν. Ηγουμενίδη η επιστολή αγωνίας των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των 24ου & 31ου Δημοτικών Ηρακλείου

«300 παιδιά είναι στοιβαγμένα σε κοντέινερ και αίθουσες, οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές για σχολικές αίθουσες. Σε αίθουσες που δεν έχουν πυρασφάλεια, που δεν έχουν ηχομόνωση, που όποτε βρέχει γεμίζουν νερά», επισημαίνουν σε επιστολή τους οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των 24ου & 31ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου.

Την παραπάνω επιστολή αγωνίας φέρνει στη Βουλή  ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης με αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Υποδομών. Στην αναφορά που συνυπογράφουν και οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης επισημαίνεται επίσης ότι μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2022 το κεντρικό κτίριο του 24ου και 31ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου κρίθηκε ακατάλληλο και στατικά ανεπαρκές, με αποτέλεσμα οι λοιπές αίθουσες του σχολείου να μην επαρκούν για να καλύψουν την λειτουργία όλων των τάξεων.

«Το κτίριο αυτό είναι ένα πέτρινο κτίσμα των αρχών του 20ου αιώνα, το οποίο στέγαζε το παλιό Γερονημάκειο Βρεφοκομείο. Όπως εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε, ουδέποτε είχε γίνει στατική μελέτη του κτιρίου και οι έλεγχοι καταλληλότητας για εκπαιδευτικούς σκοπούς ήταν επιφανειακοί», όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων.

Οι βουλευτές ζητούν την απάντηση των αρμόδιων Υπουργών, τις ενέργειές τους, καθώς και να έχουν ενημέρωση για αυτές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί