Σ. Βαρδάκης: «Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προάσπισε τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και τις ίσες ευκαιρίες» 

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα η παρουσίαση του συλλογικού έργου «Τα κοινά της Εκπαίδευσης – Σκέψεις για το Παρελθόν και το Μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς», στην οποία παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Βαρδάκης, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 6 Απριλίου. 

Το έργο επιμελήθηκε ο π. Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και προλόγισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Η συγγραφική ομάδα, ο καθένας από τους οποίους συμμετείχε στις πολύπλευρες διεργασίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιχειρεί κριτική αποτίμηση του έργου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, το διάστημα 2015-2019. 

Την εκδήλωση συντόνισε η Ξένια Περάκη (εκπαιδευτικός Βθμιας), ενώ μίλησαν ο Κώστας Γαβρόγλου, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Παιδείας, ο Πρύτανης ΕΛΜΕΠΑ Ιωάννης Κατσαράκης, ο Κώστας Φωτάκης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, ο π. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γιώργος Τερζάκης, ο π. διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νίκος Γιγουρτάκης και ο επίκουρος καθηγητής ΕΛΜΕΠΑ Κώστας Κονταξάκης.

Οι ιδιαίτερες εμπειρίες του καθενός και της καθεμιάς συναντούν τη συλλογική εμπειρία της συγγραφικής ομάδας, αναδεικνύοντας το σκεπτικό των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν, τις δυσκολίες που συνάντησε η εφαρμογή τους, ενώ φωτίζονται ταυτόχρονα οι αδυναμίες και τα αδιέξοδα που όρισε η ευρύτερη πολιτική και κομματική κουλτούρα.

«Το συλλογικό αυτό έργο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο καταγεγραμμένης εμπειρίας για τα θέματα της δημόσιας παιδείας, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, η οποία μας βοηθά για να ¨χτίσουμε¨ το μέλλον της δημόσιας παιδείας στη χώρα μας.

Καλοτάξιδο!», υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί