Όλα έτοιμα για το Run Greece Ηράκλειο – Πώς θα διεξαχθεί η κυκλοφορία

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Το Ηράκλειο και το Run Greece, που διοργανώνει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική  και τοπικούς  χορηγούς  τα Super Market  Χαλκιαδάκης, τις Μινωικές Γραμμές και το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους εκατοντάδες δρομείς από όλη την Κρήτη, αφού οι μέχρι σήμερα οι εγγραφές ξεπέρασαν ήδη τις 1.800 και ουσιαστικά έχουν ολοκληρωθεί οι  συμμετοχές στα 5 και 10 χλμ.

Εάν υπάρξουν ελεύθερες θέσεις ειδικότερα στον παιδικό αγώνα θα δοθούν  το Σάββατο 9 Απριλίου από 10.00 – 19.00 στο Παγκρήτιο στάδιο (θύρα 17-Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων).

Την Κυριακή ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές.

Όλοι οι δρομείς που έχουν κάνει εγγραφή πρέπει να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους από το Παγκρήτιο Στάδιο (Δυτική πλευρά – Θύρα 17 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) το Σάββατο 9 Απριλίου από 10.00 – 20.00 (οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στο στάδιο πεζοί από το δυτικό ή ανατολικό φυλάκιο του σταδίου μέχρι και την θύρα 17).

Οι θεατές των αγώνων μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκκινήσεις των αγωνισμάτων στην οδό Σπύρου Μουστακλή και τους τερματισμούς από τις κερκίδες που είναι στο νότιο πέταλο του σταδίου «θύρες 15 και 16».

Η έξοδος όλων των δρομέων από το Παγκρήτιο στάδιο μετά τον τερματισμό θα πραγματοποιείται από τη θύρα 18.

Η προθέρμανση των δρομέων μπορεί να πραγματοποιηθεί στο βοηθητικό γήπεδο του σταδίου ή στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου.

Την Κυριακή 10 Απριλίου συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες να προσέρχονται στο Παγκρήτιο στάδιο τουλάχιστον 1,5 ώρα πριν από την εκκίνηση τους αγωνίσματος τους, ενώ ο δυτικός χώρος του σταδίου θα είναι διαθέσιμος για στάθμευση των   ΙΧ οχημάτων τους.

Η πρόσβαση στο ανατολικό χώρο στάθμευσης του σταδίου δεν θα επιτρέπεται.

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα παρακαλούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας για την πρόσβαση τους στους  χώρους του Παγκρητίου Σταδίου.   

Την Κυριακή 10 Απριλίου το Παραλιακό μέτωπο από το ύψος του Παγκρητίου σταδίου μέχρι τον Ι.Ν. του Αγίου Πέτρου και στο ύψος της οδού Χάνδακος, θα είναι κλειστό για την Κυκλοφορία από το 07.00 μέχρι τη λήξη των αγώνων περίπου ώρα 14.00

Ώρες εκκινήσεων:  

10.00:  Εκκίνηση 10χλμ.

11.30:  Εκκίνηση Παιδικού  Αγώνα

11.45:  Εκκίνηση  5 χλμ.

Πώς θα διεξαχθεί η κυκλοφορία – Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ανακοινώνεται, ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, την Κυριακή 10.04.2022 θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ηρακλείου του Δήμου Ηρακλείου λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου με την επωνυμία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ»

Ειδικότερα:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση όλων των οχημάτων στο τμήμα της παραλιακής οδού από κόμβο Γιόφυρου έως και τον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου και συγκεκριμένα στις οδούς Παναγιωτάκη (από διασταύρωση κόμβου Γιόφυρου) -Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου- Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου (έως τον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου) την Κυριακή 10.04.2022 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00.

Συγκεκριμένα κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα απαγορεύεται η κυκλοφορία στα εξής τμήματα του οδικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου

 • Οδό Σπύρου Μουστακλή σε όλο το μήκος της
 • Οδό Αχαιών στο τμήμα της από την οδό Μάχης της Κρήτης έως τη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου
 • Ράμπα εξόδου Σοφοκλή Βενιζέλου προς οδό Μάχης Κρήτης και στα δύο ρεύματα
 • Οδό Μάχης Κρήτης στο τμήμα της από οδό Κανδάνου έως Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου
 • Οδό Υακίνθου στο τμήμα από οδό Τυρταίου έως Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, εξαιρουμένων των οχημάτων που εξέρχονται της οδού Πελασγών με κατεύθυνση προς οδό Μάχης της Κρήτης
 • Λεωφόρο Μίνωος στο ρεύμα κυκλοφορίας από οδό Μάχης της Κρήτης έως και Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου
 • Οδό Εφόδου στο τμήμα της από οδό Πελασγών έως και Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου
 • Οδό Δαμβέργηδων στο τμήμα της από οδό Πελασγών έως και τη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου
 • Οδούς Μελιδώνη, Αντ.Συμιακού και Χαρκούτη στα τμήματα τους από οδό Σκορδυλών έως και Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου
 • Οδό Σκορδυλών από κυκλικό κόμβο έως Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου
 • Οδό Αρχιεπισκόπου μακαρίου στο τμήμα της από οδού από Λεωφόρο Καλοκαιρινού έως και τη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου
 • Οδό Γιαμαλάκη στο τμήμα της από οδό 1878 έως και Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου με εξαίρεση τα οχήματα που θα εισέρχονται σε ιδιωτικό παρκινγκ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί