Διεκόπη η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν

Διεκόπη για τις 12 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράους στα Γλυκά Νερά.

Ο κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ψύχραιμος, κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έδωσε τα στοιχεία του, δήλωσε «έγγαμος και χήρος», άκουσε το κατηγορητήριο με προσοχή, κοιτάζοντας την εισαγγελέα στα μάτια και ανέμενε την απόφαση για την διακοπή της δίκης.

Το αίτημα διακοπής υπέβαλε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ο οποίος έπρεπε να παρίσταται σε άλλη δίκη στον Άρειο Πάγο με το δικαστήριο να το κάνει αποδεκτό.

Η μητέρα και ο πατέρας της 20χρονης Καρολάιν δε βρέθηκαν στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Ο κύριος Κράουτς δεν μπορεί να μετακινηθεί. Και η μητέρα της Καρολάιν όπως είπαν οι ειδικοί στη θέα του δολοφόνου της κόρης της, που επί σαράντα μέρες θρηνούσε μαζί της για το θάνατο της κόρης της, είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών. Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί», ανέφερε ο νομικός παραστάτης της οικογένειας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο του σκυλιού της οικογένειας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και τις τρεις γυναίκες δικαστές συμπλήρωσαν στην έδρα τέσσερεις ένορκοι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Διεκόπη η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν”

  1. 15900

    Η Καρολάιν δεν είχε μιλήσει στους γονείς της για όσα περνούσε, γιατί δεν ήθελε να τους στενοχωρήσει. Άλλες γυναίκες δεν μιλούν σε κανένα, γιατί ξέρουν πως δεν θα βρουν υποστήριξη, γιατί το περιβάλλον της οικογένειάς τους είναι εξίσου κακοποιητικό…
    Πρέπει όταν νιώθεις να πνίγεσαι να απευθυνθείς στις συμβουλευτικές υπηρεσίες του κράτους. Μπορεί να μη δίνουν οικονομική βοήθεια, δίνουν όμωςς πολύτιμη δωρεάν συμβουλευτική σε επίπεδο κοινωνικό, νομικό, ψυχολογικό. Και το σπουδαιότερο, εκεί ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ. Δεν θα σε βάλουν στη θέση του κατηγορούμενου, δεν θα σου πουν ότι εσύ φταις για όσα περνάς, δεν θα σε βγάλουν “τρελή”. Και το σπουδαιότερο, κάνε ότι μπορείς να πατάς γερά στα πόδια σου, να μπορείς να βιοποριστείς και χωρίς σύζυγο/σύντροφο/συγγενείς…Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν όρια. Αν σε βρουν εύκολο θύμα θα σε διαλύσουν. Είναι αυτοί που βρίζουν, απειλούν, σηκώνουν χέρι, ξεσπάνε πάνω σου. Και να θυμάσαι. Ο λόγος που σε κακοποιούν είναι γιατί σε βρίσκουν εύκολο θύμα, γιατί θεωρούν ότι δεν έχει συνέπειες, γιατί νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Ο νόμος όμως για την οικιακή βία είναι ιδιαίτερα αυστηρός πλέον.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί