Σύσκεψη στη Περιφέρεια με τους Προέδρους των ΤΟΕΒ της Π.Ε. Ηρακλείου

Με τους Προέδρους του ΤΟΕΒ της Π.Ε. Ηρακλείου συναντήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης. 

Στη συνάντηση, στη Περιφέρεια,  συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ αναφορικά με την λειτουργία των οργανισμών.  Κυρίαρχο, η κατακόρυφη αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που καλούνται να πληρώσουν τους τελευταίους μήνες καθώς έχει υπερδιπλασιαστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής με αποτέλεσμα να είναι προβληματική η λειτουργία τους και να απειλούνται με κλείσιμο όπως αναφέρθηκε. Παράλληλα συζητήθηκαν η δραματική έλλειψη προσωπικού, σε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, θέματα που αφορούν τη συνεργασία των ΤΟΕΒ με φορείς της Αυτοδιοίκησης για την εκπόνηση μελετών, εκτέλεσης έργων, καθημερινότητας. 

Επίσης όπως ανέφεραν οι κ. Συριγωνάκης και Μπαριτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης ολοκληρώνει την δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων ανά Περιφερειακή Ενότητα με πρωταρχικό σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την μείωση του ενεργειακού κόστους των ΤΟΕΒ μέσω του ενεργειακού συμψηφισμού. 

Τα παραπάνω έργα βασίζονται στα αποτελέσματα προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Πολυτεχνείου Κρήτης και η ωρίμανση τους  γίνεται στα πλαίσια του έργου interact in Crete του μηχανισμού «ELENA» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. 

Τέλος η Περιφέρεια Κρήτης, όπως τονίστηκε, θα συνεχίσει να στηρίζει το αναπτυξιακό έργο των ΤΟΕΒ του νησιού για την βελτίωση του πρωτογενή τομέα με την ένταξη και νέων έργων προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί