Γαλλία-Δημοσκόπηση: Σε απόσταση αναπνοής Μακρόν – Λεπέν λίγες ημέρες πριν τις κάλπες – Ανατροπή στον δεύτερο γύρο

Μάχη «στήθος με στήθος» μεταξύ του νυν προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της ηγέτιδας του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν λεπέν, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών κοινής γνώμης Atlas Politico, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο τωρινός ένοικος των Ηλυσίων Πεδίων συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 27% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, έναντι 21% της Λεπέν. Ευχάριστη έκπληξη της προεκλογικής κούρσας αναδεικνύεται ο ηγέτης της αριστερής «Ανυπότακτης Γαλλίας», Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος συγκεντρώνει το 18% των προτιμήσεων (το υψηλότερο ποσοστό του από το 2018) και έρχεται τρίτος.

Την πεντάδα των υποψηφίων που συγκεντρώνουν διψήφια ποσοστά συμπληρώνουν ο ακροδεξιός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ερίκ Ζεμούρ (11,7%) και η εκπρόσωπος της παραδοσιακής κεντροδεξιάς, Βαλερί Πεκρές (με μόλις 5%).

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο γύρο των εκλογών αυτός εξελίσσεται σε πραγματικό «ντέρμπι» μεταξύ των δύο πρώτων ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα καθώς η ακροδεξιά Λεπέν υπερτερεί με μια μονάδα του Μακρόν στο ερώτημα ποιόν/α θα ψηφίσετε (50,5 έναντι 49,55%). Αν στο δεύτερο γύρο μονομαχήσουν Μακρόν με Ζαν-Λυκ Μελανσόν ο γάλλος πρόεδρος υπερτερεί με 53,9 έναντι 46,1%.

Πηγή: AFP

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί