Δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Ένας 52χρονος που νοσηλευόταν με κορωνοϊό και υπέστη πολύ σοβαρά εγκαύματα είναι ο δεύτερος νεκρός της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προκλήθηκε έκρηξη και εκδηλώθηκε φωτιά στην κλινική covid.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής, Σταύρος Τρύφων, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είδε δυο ασθενείς να έχουν λαμπαδιάσει και έσπευσε με πυροσβεστήρα να σβήσει τη φωτιά, ανέφερε ότι ο 52χρονος που τελικά κατέληξε του είπε πως η φωτιά ξέσπασε όταν «έσκασε» το κινητό του.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή είναι η εκδοχή τους ασθενούς, ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς μένει να επιβεβαιωθούν από την πυροσβεστική καθώς εξετάζεται και το σενάριο κάποιος από τους ασθενείς να είχε ανάψει τσιγάρο.

Την ίδια ώρα το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής καλείται να δώσει απάντηση στο πώς προκλήθηκε η φονική έκρηξη και φωτιά που λίγο έλειψε να λαμπαδιάσει το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η έγκαιρη αντίδραση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ήταν εκείνη που προστάτευσε ασθενείς, προσωπικό και επισκέπτες, καθώς έγινε άμεσα από τους τεχνικούς του νοσοκομείου διακοπή στην παροχή του οξυγόνου με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί