Στ. Αραχωβίτης: Αποκλείονται πολλοί αγρότες από αποζημιώσεις ΚΟΕ για τις ζημιές του 2019, λόγω παλαιών οφειλών και αδυναμίας συντονισμού

Οι επιτελικοί του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων έκαναν πάλι το θαύμα τους! Κάλεσαν τους πληγέντες παραγωγούς που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλοι, κατολισθήσεις, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, παγετοί, υπερβολικές βροχοπτώσεις, χαλάζι, χιονοπτώσεις) το 2019 να κάνουν αιτήσεις αλλά δεν τους επιτρέπουν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις στον ΕΛΓΑ, παρόλο που τους προτρέπουν να το κάνουν!

Ο τραπεζικός λογαριασμός των ασφαλιστικών εισφορών για το έτος 2019 έχει κλείσει και έτσι δεν μπορούν πλέον να εξοφληθούν οι ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις στις τράπεζες.  Ταυτόχρονα όμως, οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές του 2019 δεν εμφανίζονται στην εφορία ως βεβαιωμένες  ούτως ώστε να εξοφληθούν ή να τύχουν ρύθμισης! 

Αποτέλεσμα είναι ότι, ενώ τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 η προθεσμία έληξε, πολλοί πληγέντες αγρότες κινδυνεύουν παρόλο που έχουν υποστεί ζημιές, να μείνουν εκτός αποζημιώσεων του προγράμματος των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων του έτους 2019 αφού αδυνατούν να προβούν σε  εξόφληση ή ρύθμιση των ανεξόφλητων ασφαλιστικών εισφορών 2019, με την ευθύνη να βαρύνει αποκλειστικά το Δημόσιο και τον ΕΛΓΑ. 

Ως φαίνεται οι επιτελικοί της Κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχουν καμία συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος με αποκλειστική τους ευθύνη,  ώστε να κάνουν τα στοιχειώδη για να τους στηρίξουν, τουλάχιστον για τις ζημιές που έχουν υποστεί από θεομηνίες και έντονα καιρικά φαινόμενα.Με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Αραχωβίτης, ζητά να λυθούν αυτά τα στοιχειώδη ζητήματα έγκαιρα, ώστε να αποζημιωθούν όλοι οι ζημιωθέντες το 2019 παραγωγοί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί