Νέα πρόκληση Χατζηδάκη: Πετάει χιλιάδες άνεργους εκτός ΟΑΕΔ με ρύθμιση

Την ώρα που εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι με αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικούν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο υπουργός Εργασίας συνεχίζει το καταστροφικό του έργο με νέες προκλητικές ρυθμίσεις.

Παραμονή της μεγάλης γενικής απεργίας ο Κώστας Χατζηδάκης με μια πρωτοφανή ρύθμιση που πρόσθεσε στο αντεργατικό νομοσχέδιο, ορίζει με νόμο ποιος είναι εκείνος που αναζητά εργασία.

Την αποκάλυψη έκανε με ανάρτησή του στο Facebook ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, επισημαίνοντας πως ο Κωστής Χατζηδάκης «θα μείνει στην ιστορία, ως ο πολιτικός, που επιχείρησε να μειώσει την ανεργία, όχι δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αλλά με νόμο στη Βουλή!».

Ο υπουργός Εργασίας στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΟΑΕΔ που ψηφίζεται στη Βουλή, πρόσθεσε στο άρθρο 16 χωρίο το οποίο δεν υπήρχε όταν το σχέδιο νόμου τέθηκε σε διαβούλευση, και καθορίζει ποιος θα είναι εκείνος ο οποίος στο εξής θα θεωρείται ότι αναζητά εργασία.

Το αποτέλεσμα είναι όπως επισημαίνει ο Διονύσης Τεμπονέρας, όσοι δεν θεωρούνται ότι αναζητούν εργασίας να μην μπορούν να θεωρηθούν άνεργοι και να έχουν πρόσβαση στα επιδόματα- ωφελήματα του ΟΑΕΔ.

Σήμερα, εξηγεί ο εργατολόγος, μοναδική προϋπόθεση για να είναι κάποιος άνεργος είναι να είναι από 15-74 ετών και να μην είναι επιχειρηματίας. Με τη νέα «ερμηνεία» πετάγονται εκτός ΟΑΕΔ τεράστιες κοινωνικές ομάδες και εξαφανίζονται από τους εγγεγραμμένους ανέργους έτσι ώστε να εμφανίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη δική της μαγική εικόνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί