Απεργία: Κατεβάζει ρολά η χώρα – Οι απεργιακές συγκεντρώσεις και στην Κρήτη

«Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει»

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες καθώς και πολυάριθμα Πρωτοβάθμια Σωματεία θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Η πολιτική της δεν μπορεί να συνεχιστεί. Συνδικάτα κι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς. Πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θεωρείται η αύξηση του κατώτατου. Ταυτόχρονα, προτείνεται η έναρξη των διαπραγματεύσεων και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπως αναφέρει το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων βρίσκει σύμφωνα όλα τα συνδικάτα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα. Και, στο πολιτικό επίπεδο, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις αναστολές, βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση: τι θα ανακοινώσει την 1η Μάη.

«Να επανέλθει ο κατώτατος στα 751 ευρώ». Την αύξηση αυτή ζητά το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ και, τονίζει, η αύξηση αυτή υπολείπεται της αύξησης του ΑΕΠ. Επομένως δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερο λόγο να την αρνηθεί ο πρωθυπουργός καθώς είχε υποσχεθεί το 2019 ότι θα έδινε το διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ στον κατώτατο, κρίνοντας τότε την αύξηση του 11% που έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ανεπαρκέστατη. Βεβαίως, πέρασαν δυόμιση χρόνια και μόλις τον Γενάρη του 2022 έδωσε μια ισχνή αύξηση της τάξης του 2%.

Ο ΣΕΒ υποστηρίζει ότι το ποσοστό αύξησης θα μπορούσε να ανέλθει στο 4%  από την 1η Μάη. Αποφεύγει, όμως, να αναφερθεί σε ενοχλητικά ζητήματα, όπως η αναπλήρωση της χαμένης αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και επιμένει στην αύξηση του μισθού μέσω της μείωσης των εισφορών, αδιαφορώντας για την κάλυψη των ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Υπέρ μιας συνετής αύξησης τάσσεται και η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αναφέρεται στην έκθεσή της, η οποία θα μπορούσε να κυμανθεί από 2,7 έως 3,4%, από τον Μάιο, που θα οδηγούσε σε μια συνολική ετήσια  αύξηση από 3,8 έως 4,5%. Μετά από αυτές τις απόψεις – προτάσεις, το ερώτημα είναι τι θα αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα φαίνεται να είναι έτοιμοι να δώσουν τη δική τους απάντηση. Όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας για τις κινητοποιήσεις, με συζητήσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο εργασίας, η αγωνιστική διάθεση είναι διάχυτη και η αποφασιστικότητα για διεκδικήσεις δεδομένη. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτη η αποδοχή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι τα ΜΜΕ αγνοούν σχεδόν εντελώς, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, την ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους. Το μήνυμα για την κινητοποίηση στις 6 Απριλίου μεταφέρθηκε παντού από τα νέα δυναμικά συνδικάτα.  Οι εργαζόμενοι, παρά το ζοφερό κλίμα, θα δώσουν μαζικά και μαχητικά την απάντησή τους: «Φτάνει πια!»

ΕΑΕΚ, ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Τίποτα δεν χαρίζεται – Όλοι, όλες στην απεργία της 6ης Απρίλη

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι παρατάξεις ΕΑΕΚ (στον δημόσιο τομέα) και ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ (στη ΓΣΕΕ):

Εργαζόμενες, -νοι

Συναδέλφισσες, -φοι

Τα προβλήματα που βιώνουμε, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητά, η αγωνία για το μέλλον μας, η φτώχια, η ανεργία και η ακρίβεια που έχει σφίξει σαν θηλιά το λαιμό όλων μας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε κανένα μας για εφησυχασμό.

Απέναντι στην πιο αντιλαϊκή, στην πιο αντεργατική και κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο, η απάντηση ΟΛΩΝ μας πρέπει να είναι μία και μόνο:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΕΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Εργαζόμενες, -νοι

Συναδέλφισσες, -φοι Με την σκέψη ότι κανένας αγώνας και καμία μάχη δεν πήγε χαμένη. Με την σκέψη ότι οι δυνατοί είμαστε εμείς αρκεί να βγούμε ΟΛΟΙ στον δρόμο του αγώνα σας καλούμε αυτή τη στιγμή να αφήσουμε στην άκρη ότι μπορεί να μας πίκρανε, ότι μπορεί να μας απογοήτευσε από λάθη, παραλείψεις και αδυναμίες του Συνδικαλιστικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αρχής γενομένης από τις 6 ΑΠΡΙΛΗ να κάνουμε μια νέα αρχή.

Μια αρχή που θα έχει συνέχεια.

Μια αρχή που δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν εμεις θα  έχουμε κατακτησει και θα έχουμε επιβάλει το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή ζωή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΧΑΜΕΝΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ

Τμ. Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στις 6 Απριλίου διεκδικούμε το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή και εργασία

«Αγωνιζόμαστε για να βάλουμε τέλος στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιφυλάσσουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και οικονομικής εξαθλίωσης για τους πολλούς, προκειμένου να εξασφαλιστούν τεράστια κέρδη για μια μικρή επιχειρηματική ελίτ, κυβερνητικά golden boys και “ημέτερους”», σημειώνει στην ανακοίνωσή του του Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Μαζί με εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, νέους και νέες δίνουμε τη δική μας απάντηση  στην κυβέρνηση, που  ακόμα και μέσα στη συγκυρία της πανδημίας  και της ενεργειακής κρίσης, όχι μόνο δεν λαμβάνει  ουσιαστικά μέτρα κοινωνικής στήριξης, αλλά δεν διστάζει να συνεχίζει  τις πολιτικές διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων και  κοινωνικού κράτους, οδηγώντας ξανά σε  φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία.

Αγωνιζόμαστε για:

  • ​Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών  και αντι-ασφαλιστικών νόμων της κυβέρνησης.
  • ​Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.  Συλλογικές συμβάσεις για όλους/ες με αυξήσεις στους μισθούς.
  • ​Προστασία όλων των εργαζομένων από τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία και  επαναφορά του βάσιμου λόγου απόλυσης.
  • ​Προστασία των  δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επισφάλεια, των εργολαβικών εργαζομένων, των εργαζομένων στις πλατφόρμες. Επαναφορά του νόμου για τη  συνευθύνη αρχικού εργοδότη – εργολάβου.
  • ​Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Να σταματήσει τώρα η διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας και η απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών που οδηγούν σε γενικευμένη εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • ​Προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων με αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου και  αυστηρή εφαρμογή του.
  • ​Κατάργηση όλων των νομοθετημάτων της κυβέρνησης που περιορίζουν ασφυκτικά  τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, καταργούν το δικαίωμα στην απεργία και ποινικοποιούν τις εργατικές κινητοποιήσεις.
  • ​Πραγματικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στις αυξήσεις τιμών στην ενέργεια  και σε βασικά αγαθά. Καταπολέμηση της αισχροκέρδειας των εταιριών ενέργειας και όπου αλλού εμφανίζεται. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού που θα στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία.
  • ​Απόσυρση του σχεδίου νόμου για  τον ΟΑΕΔ  που μεταλλάσσει το όνομα και τον χαρακτήρα του οργανισμού και αντί της ουσιαστικής στήριξης των ανέργων για την εύρεση εργασίας εισάγει την τιμωρητική αντιμετώπισή τους.
  • ​Στήριξη του κοινωνικού κράτους . Ισχυρό  δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας  για όλους και όλες.
  • ​Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου όλοι και όλες ΜΑΖΙ  διεκδικούμε  το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή και εργασία».

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης: Όλοι, όλες στην πανελλαδική απεργία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να πάρουν μέρος στην πανυπαλληλική-πανεργατική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για αύριο Τετάρτη 6/4, ενάντια στην ακρίβεια και την καθήλωση των μισθών.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο δρόμο, να αγωνιστούμε όλες και όλοι μαζί:

–         για την αξιοπρέπεια και ενάντια στην εξαθλίωση

–         για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω

Καλέσματα συνδικάτων και φορέων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και αγωνιστικά στην 24ωρη Πανεργατική-Πανελλαδική Απεργία […]. «Η Πανεργατική-Πανελλαδική Απεργία πραγματοποιείται με στόχο να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη ακρίβεια, τη φοροληστεία σε βάρος των πολιτών και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας. Γίνεται δε, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της γειτονικής χώρας, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και με τίμημα το αίμα αθώων ανθρώπων. Ο πόλεμος αυτός έχει σαν συνέπεια, πέραν φυσικά του ότι σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός, να βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση, τα βασικά κοινωνικά αγαθά να παίρνουν «φωτιά», οι εργαζόμενοι να εξαθλιώνονται και το λαϊκό εισόδημα να εξανεμίζεται. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση παρακολουθεί ως απλός θεατής την ακρίβεια να «σαρώνει» και αντί ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες για την φτώχεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική-νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Κι όλα αυτά, ενώ δώδεκα (12) χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικά στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα υφίστανται λόγω μνημονίων δραματικές μειώσεις στους μισθούς τους, κατακρεούργηση των δικαιωμάτων τους και βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης» τονίζει στην ανακοίνωση της.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων συμμετέχει στις συγκεντρώσεις της 6ης Απριλίου, τονίζοντας: «Αγωνιζόμαστε για υψηλότερους μισθούς, αλλά και για υψηλότερες συντάξεις. Δεν δεχόμαστε τον εμπαιγμό του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, που πανηγυρίζει για αυξήσεις… 0,56%! Ντροπή». Και προσθέτει: «Η ακρίβεια «καλπάζει», οι συνταξιούχοι στενάζουν. Το βιοτικό επίπεδο υποχωρεί διαρκώς για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος προκαλούν τραγωδίες. Οι συνταξιούχοι σήκωσαν το κύριο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής στα μνημονιακά χρόνια. Σήμερα συνθλίβονται από την καλπάζουσα ακρίβεια. Η αναπλήρωση των απωλειών από τις θηριώδεις μειώσεις των συντάξεων είναι ώριμο αίτημα και επιταγή για την επιβίωσή τους. Γι’ αυτό το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων, συντάσσεται με τους εργαζόμενους και δηλώνει το «παρόν» στην Γενική Απεργία της Τετάρτης, 6 Απριλίου».

Η Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6/4, διεκδικώντας: Επαναφορά της προστασίας της εργασίας και των εργαζομένων, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε όλους τους κλάδους, λήψη μέτρων για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων, αυξήσεις στους μισθούς – όχι στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια, ενώ τονίζει ότι «οι λαοί χρειάζονται ειρήνη-Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς».

Στους δρόμους θα βρεθούν και οι Συμβασιούχοι Covid Αθήνας, που τονίζουν:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης και η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη ΑΠΟΛΥΕΙ και πετάει στην ΑΝΕΡΓΙΑ πάνω από 3.500 συμβασιούχους εργαζόμενους που προσληφθήκαμε “για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας”, δυο χρόνια πριν (μέσα στην πιο σκληρή καραντίνα), στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού σε όλη τη χώρα, Οι ίδιοι εργαζόμενοι που για δυο χρόνια υπήρξαν οι ηρωίδες και οι ήρωες της πανδημίας, σήμερα ακούνε τον Υπουργό Βορίδη και βλέπουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να του ΑΠΟΛΥΕΙ» – η σχετική αφίσα:

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει επίσης την πανεργατική απεργία στις 6 Απριλίου και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν με τα σωματεία τους στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δώδεκα χρόνια είναι πολλά. Δώδεκα χρόνια που βασανιστικά μας έλεγαν ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να επιβιώσει η χώρα. Δώδεκα χρόνια που προστίθενται ένα προς ένα με όρους προσωρινότητας για να ξυπνήσουμε σε μια καλύτερη μέρα. Η καλύτερη μέρα όμως δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα ήρθαν για να μείνουν πάνω από 800 παράνομοι μνημονιακοί νόμοι, 4.500 μνημονιακοί εγκύκλιοι που υποτίμησαν μέχρι φτωχοποίησης τους εργαζόμενους, διέλυσαν τα εργασιακά δικαιώματα, μετέτρεψαν την εργασία από δικαίωμα σε επαιτεία, τους μισθούς σε επιδόματα φτώχειας, εκτόξευσαν την ανεργία, εκποίησαν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, ενώ ο βασικός λόγος και αιτία που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων υπέμεινε την ολομέτωπη αυτή επίθεση, το Δημόσιο Χρέος, όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε και επικρέμεται εκ νέου δυσθεώρητο επάνω από τις ζωές μας».

Στην απεργία καλεί και η Ομοσπονδία  Συνδικάτων  Μεταφορών  Ελλάδας  (Ο.Σ.Μ.Ε) καλώντας  συνδικάτα,  τους  εργαζόμενους  σε  συστράτευση  και  σε  μαζική  συμμετοχή  στις  απεργιακές  συγκεντρώσεις. απαιτώντας μεταξύ άλλων =Μέτρα  κατά  της  συνεχώς  εντεινόμενης  ασυδοσίας  και  βαρβαρότητας  των  εργοδοτών, μέτρα  κατά  της  ακρίβειας, στήριξη  και  προστασία  του  εισοδήματος  των  εργαζομένων, αύξηση  του  κατώτατου  μισθού  και  των  αποδοχών  όλων  των  εργαζόμενων.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο έχει ανακοινωθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωΐ στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στην οποία καλούν το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Ηρακλείου καθώς και η ΝΑΡ-νΚΑ.

Παράλληλα, υπάρχουν καλέσματα για συγκέντρωση στις 10 το πρωΐ στην πλατεία Ελευθερίας από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Ένωση Συνταξιούχων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ», τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο Παράρτημα Κρήτης, την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και τον Σύλλογο Ωρομίσθιων & Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ και την Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.

Άλλη μία συγκέντρωση έχει ανακοινωθεί για τις 11:00 το πρωί, έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ενώ στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς την Περιφέρεια Κρήτης. Στην συγκέντρωση καλούν η ΟΕΒΕΝΗ, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών κ.α..

Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωΐ της Τετάρτης στην πλατεία της Αγοράς στα Χανιά. Στην απεργία θα συμμετέχουν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανίων, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, η ΕΛΜΕ Χανίων, τα σωματεία Οικοδόμων, Επισιτισμού, Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μισθωτών Τεχνικών (Παράρτημα Χανίων), ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Παράρτημα Χανίων)ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων και το Σωματείο Διανομέων-delivery νομού Χανίων.

Στο Ηράκλειο είναι προγραμματισμένη και άλλη συγκέντρωση, στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 10 το πρωΐ στην οποία καλούν το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Ηρακλείου καθώς και η ΝΑΡ-νΚΑ.

Δύο θα είναι και οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο. Πρωτοβάθμια σωματεία, συνταξιούχοι, οικοδόμοι αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην πόλη: στις 10 το πρωΐ στο Δημαρχείο και στις 11 το πρωΐ στο Εργατικό Κέντρο.

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν και ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης “Μαρία Λιουδάκη” στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, αλλά και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών α’/βάθμιας Εκπαίδευσης, “Ο Μύσων”, στις 11 το πρωί στην πλατεία της Σητείας.

Τέλος, στις απεργιακές κινητοποιήσεις καλούν όλα τα εργατικά κέντρα του νησιού, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλη την χώρα.

Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί