Με τους Συλλόγους Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου και Χερσονήσου κλιμάκιο του ΚΚΕ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου, και Περιφερειακό Σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση Μανώλη Συντυχάκη, συναντήθηκε την Κυριακή 3/4/2022 στα γραφεία του Κόμματος στο Ηράκλειο με αντιπροσωπεία των Συλλόγων των Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου και Χερσονήσου με επικεφαλής τους προέδρους Πετράκη Ελευθέριο και Σκουλά Κωνσταντίνο. 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τις οικονομικές συνέπειες του στον κλάδο των ταξί, η αύξηση στα καύσιμα, ο υπέρογκος ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο, η αύξηση στο κόστος συντήρησης των ταξί, ο φόρος επιτηδεύματος, τα αποτελέσματα από τα δύο χρόνια Πανδημίας, η ακρίβεια και η αναδουλειά, πουέχουν δημιουργήσει συνθήκες αφόρητες για την επιβίωση του κλάδου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, αφού ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης  που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των Ταξί εξέφρασε την στήριξη του Κόμματος στην κατεύθυνση της διεκδίκησης της επίλυσης αυτών των προβλημάτων, για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, μέσα και έξω από τη βουλή.

Αναφέρθηκε στις αιτίες του πολέμου στην Ουκρανία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το λαό μας με την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. Στην κυβερνητική διαχείριση της Πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος που πρέπει να ανατραπεί. Στις  πολιτικές της πράσινης ενεργειακής μετάβασης που εκτόξευσαν το κόστος της ενέργειας και συμπαρέσυραν στις ανατιμήσεις όλα τα προϊόντα, με τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία να επιδεινώνουν την κατάσταση. Τέλος κατήγγειλε τις  πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της Περιφέρειας, που βάζουν πλάτη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους, και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της 6 Απρίλη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί