Συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης οι νοσοκομειακοί γιατροί Ηρακλείου

Κάλεσμα απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου, για την αυριανή απεργία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Η ΕΓΕΣΥΝΗ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στο Ηράκλειο. Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά στην εκρηκτική κατάσταση που προκαλείται από την πανδημία, την ακρίβεια, τον πόλεμο.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τον έλεγχο πηγών πετρελαίου, φυσικού αερίου και των αγωγών μεταφοράς τους. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διαλέξουμε στρατόπεδο. Ο πόλεμος μόνο δεινά φέρνει στους λαούς (θανάτους, πρόσφυγες κοκ), ενώ οδηγεί και σε εκτόξευση των ήδη αυξημένων τιμών καυσίμων και τροφίμων, οι οποίες εξανεμίζουν το εισόδημα. Εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο μετατρέπει τη χώρα μας σε θύτη και το λαό σε θύμα και στόχο πιθανών αντιποίνων.

Η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών συνοδεύεται από νέες περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία. Ενώ, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, παραμένουν οι χρόνιες ελλείψεις των δημόσιων μονάδων υγείας, με το προσωπικό εξαντλημένο από τις απανωτές βάρδιες και εφημερίες, με χρωστούμενες άδειες και ρεπό δύο ετών, με τις λίστες χειρουργείου ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου να περιλαμβάνουν πάνω από 8.000 ασθενείς, τα κυβερνητικά σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» περιλαμβάνουν περαιτέρω υποβάθμιση (αντί για ενίσχυση) των νοσοκομείων και ΚΥ και λειτουργία τους με την ελάχιστη δυνατή κρατική χρηματοδότηση και με το ελάχιστο δυνατό μόνιμο προσωπικό, με ολοένα περισσότερα όμως έσοδα από τις άμεσες ή έμμεσες πληρωμές των ασθενών (π.χ. απογευματινά χειρουργεία). Στόχος είναι η μετατροπή των νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), η επέκταση των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας, η ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της υγείας.

Δεν συναινούμε να πληρώνουμε τις επιπτώσεις του πολέμου. Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, θέρμανσης, καυσίμων. Δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε για υπηρεσίες υγείας.

Διεκδικούμε:

  • Ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υποδομές, εξοπλισμό. ΌΧΙ στις ΣΔΙΤ, όχι στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης
  • Κατάργηση διατάξεων (2001, 2003, 2022) που αίρουν τη μονιμότητα γιατρών ΕΣΥ, προβλέποντας επαναπροκήρυξη θέσεων γιατρών ΕΣΥ πέντε έτη μετά το διορισμό τους
  • Αυξήσεις μισθών. Εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012.
  • Σημαντική μείωση τιμής ρεύματος και φυσικού αερίου 
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί