Αλ. Τσίπρας από τον Προφήτη Ηλία: «Ρήτρα Μητσοτάκη η ρήτρα αναπροσαρμογής» (Βίντεο)

«Ο στόχος που ήρθα εδώ είναι για να ακούσω κι όχι για να μιλήσω»

Στον Προφήτη Ηλία βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο.

Δείτε: Αλ. Τσίπρας από το Ηράκλειο: «Η κοινωνία πληρώνει τα “σπασμένα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη» – Θερμή υποδοχή από τους πολίτες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (Φωτο)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία για να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής και αγρότες, στο πλαίσιο της περιοδείας του, ενώ μίλησε και στην πλατεία του χωριού.

Ο πρώην πρωθυπουργός πραγματοποιεί την περιοδεία του στο Ηράκλειο, λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο της παράταξης,μαζί με τους βουλευτές Γιάννη Ραγκούση, Χρήστο Σπίρτζη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Ηράκλειο ολοκληρώνεται ο προσυνεδριακός διάλογος για το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Στην σημερινή περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο συμμετέχουν και οι βουλευτές του κόμματος που εκλέγονται στο νομό, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην πόλη του Ηρακλείου κατά τις 11:00 το πρωί και άρχισε την περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο από την πλατεία Κορνάρου, όπου νωρίτερα συνομίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες, ενώ πραγματοποίησε και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Οι πολίτες του Ηρακλείου υποδέχτηκαν θερμά τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ δεν έλειψαν και οι selfies με τον κόσμο.

Φωτο: Δημήτρης Κλαράκης

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: Δημήτρης Κλαράκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε και στο Παγοποιείο όπου πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους εμπορικών σωματείων. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ, κ. Μπάμπη Λεκάκη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανόλη Αλιφιεράκη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Μανόλη Κουμαντάκη. Επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις επιχειρήσεις στον ν. Ηρακλείου, που πέραν της υγειονομικής κρίσης, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τον υψηλό πληθωρισμό.

Συνάντηση με τους Προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου, του ΕΒΕ- Φωτο: Δημήτρης Κλαράκης

O Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου.

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και, ειδικότερα, «τις επιλογές της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, τη βίαιη απολιγνιτοποίηση αλλά και την ανοχή στα καρτέλ της αισχροκέρδειας που έχουν βγάλει πάνω από 1,5 δις κέρδος τους τελευταίους 8 μήνες». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «είναι προφανές ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης της κοινωνίας και όχι των καρτέλ», όμως -τόνισε- «αυτό το σχέδιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται ποτέ να το λάβει, διότι έχει δεσμεύσεις με τα συμφέροντα».

«Όσο παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας, αδιαφορώντας για την κοινωνική λεηλασία, τόσο θα συσσωρεύονται δεινά στους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, του ελεύθερους επαγγελματίες», είπε, σημειώνοντας ότι «γι’ αυτό κι εμείς ζητάμε εκλογές προκειμένου να υπάρξει μια λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο που θα στηρίξει την κοινωνία». Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «γι’ αυτό πιστεύουμε ότι και καμία άλλη δύναμη η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές θέλεις να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πρέπει να βάλουμε όμως ένα τέλος, ένα φραγμό σ’ αυτόν τον κατήφορο και με μια προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξουμε την κοινωνία, να δώσουμε προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική προστασία».

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα επισκεφθεί το Αρκαλοχώρι.

Στη συνέχεια, θα έχει και σύσκεψη με τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων στο Ηράκλειο.

Κλείνοντας το πρόγραμμά του ο Αλ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο:

11:00 Περιοδεία στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου (Εκκίνηση πλατεία Κορνάρου)

11:30 Συνάντηση με τους Προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου, του ΕΒΕΗ και της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών (“Παγοποιείο”, πλατεία Αγίου Τίτου)

13:00 Ανοιχτή συζήτηση με Αγρότες και Κτηνοτρόφους στην κεντρική πλατεία του Προφήτη Ηλία Ηρακλείου

18:30 Επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι

19:30 Σύσκεψη με τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων (Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου)

20.15 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης (Περιφέρεια Κρήτης)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί