Στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου -Απομονωμένη για να μην την λιντσάρουν άλλες κρατούμενες

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, το βράδυ της Δευτέρας.

Η 33χρονη πέρασε το βράδυ στη ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 08:30 το πρωί ξεκίνησε η μεταφορά της στον Κορυδαλλό και ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα αργότερα. Εκεί κάποιοι συγκεντρωμένοι εξαπέλυσαν ύβρεις εναντίον της κατηγορούμενης όπως «να σαπίσεις στη φυλακή» και «ψόφα», σε μικρότερη έκταση από όσα συνέβησαν τη Δευτέρα στα δικαστήρια.

Τις πρώτες μέρες θα περάσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε ατομικό κελί, προς αποφυγή λιντσαρίσματος από άλλες κρατούμενες καθώς η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εντός των φυλακών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι σε απομόνωση και θα προαυλίζεται μόνη της. Θα μπορεί να βλέπει μόνο τον συνήγορο υπεράσπισής της.

Λέων: Ασφυκτικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας

Πληθώρα στοιχείων αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, προήλθε από ασφυξία, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ τόνισε: «Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» και εξήγησε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Όσον αφορά την περίπτωση των δυο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα: «Στο πρώτο παιδί (στην μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», δήλωσε ο κ. Λέων

Ακόμα, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως, μετά από όλες τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες, όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος.

«Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τη Μαλένα, το πρώτο κοριτσάκι που έχασε την ζωή του το 2019, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

«Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν τη φυλακή»

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 33χρονη δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για τα σημεία της δικογραφίας που την οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, από την Ανακρίτρια, σε μια πολύωρη διαδικασία.

Η μητέρα της Τζωρτζίνας ρωτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων για τη φράση που φέρεται να είπε στους γιατρούς, μία μέρα πριν το παιδί καταλήξει, η οποία ήταν: «το μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη».

Η κατηγορούμενη φαίνεται πως αιτιολόγησε τη συγκεκριμένη φράση, λέγοντας πως αυτό που είπε ήταν μία προειδοποίηση «ένα καμπανάκι προς τους γιατρούς», ώστε να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια ήξερε ότι το παιδί έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο, μία βραδυκαρδία.

Φέρεται επίσης να είπε στη δικαστική λειτουργό πως ρώτησε στο Νοσοκομείο Παίδων για την ύπαρξη καμερών διότι είχε σημειωθεί μια κλοπή.

Η 33χρονη φέρεται να αναφέρθηκε σε όλη την πορεία της σχέσης της με τον σύζυγό της σε βάρος του οποίου φαίνεται να μην άφησε την παραμικρή αιχμή.

Επεσήμανε επίσης ότι το παιδί είτε ζητούσε η ίδια είτε δεν ζητούσε, θα έμπαινε σε μονόκλινο δωμάτιο λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της δικογραφίας για την ψυχραιμία που επέδειξε όταν η Τζωρτζίνα εμφάνισε το μοιραίο περιστατικό, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είπε πως είχε ήδη χάσει δύο παιδιά και διαχειριζόταν διαφορετικά την όλη κατάσταση. Φέρεται επίσης να είπε πως για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν αποφανθεί για τους λόγους που εξέπνευσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα επικαλέστηκε, όσον αφορά την Μαλένα, ότι είχαν υποβάλει μήνυση με τον σύζυγό της για ιατρική αμέλεια και φέρεται να διερωτήθηκε, πώς θα μπορούσε να έχει εμπλοκή, αφού είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη κάθε υπεύθυνου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η 33χρονη φέρεται επίσης να επανέλαβε αρκετές φορές πως είναι μητέρα που έχει χάσει τρία παιδιά «και είμαι ένα βήμα από τη φυλακή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί