Πανηγυρικό tweet Μητσοτάκη για την αποπληρωμή του ΔΝΤ, την οποία δρομολόγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Επικό «άδειασμα» από τον Γ. Κύρτσο

“Το 2010 το χρέος ήταν 125% ΑΕΠ και σήμερα με την αύξηση της τελευταίας διετίας πάνω από 200% ”, σχολιάζει με νόημα ο Γ. Κύρτσος

Με πανηγυρική δήλωση για την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους της χώρας προς το ΔΝΤ, επιχειρεί να παίξει με τη λογική των πολιτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να καρπωθεί το έργο ΣΥΡΙΖΑ που είχε δρομολογήσει από το 2019 την αποπληρωμή και μπόρεσε να υλοποιηθεί χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ με το οποίο η χρηστή διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «εξόπλισε» τη χώρα.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, υποστηρίζει ότι «Το είπαμε, το κάνουμε!» θέλοντας να υποστηρίξει ότι έχει την υπογραφή του το τέλος εποχής για το ΔΝΤ στη χώρα μας.

Να θυμίσουμε ότι το αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είχε τεθεί στις 2 Μαΐου 2019 από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Euroworking Group και καμιά χώρα δεν είχε φέρει αντίρρηση. Μάλιστα, την πρόωρη αποπληρωμή είχε ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας στις 14/3/2019 σε ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κίνηση που λόγω της προκήρυξης εκλογών δεν προωθήθηκε.

Μόνο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιεσμένος καθώς είναι από την σφοδρή αντίδραση των πολιτών εξαιτίας της πολιτικής του στην οικονομία, την ενεργειακή κρίση και την πανδημία, έχει επιλεκτική μνήμη. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας! Η κυβέρνηση, αποπληρώνοντας πρόωρα και τις τελευταίες υποχρεώσεις της χώρας, κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2010. Μια εποχή την οποία οι Έλληνες δεν πρέπει και δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά. Σήμερα, παρά τη διεθνή αναταραχή, η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη. Το είπαμε, το κάνουμε!» είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο λογαριασμό του στο Twitter για την πρόωρη αποπληρωμή των τελευταίων δανειακών υποχρεώσεων της χώρας προς το Δ.Ν.Τ.».

Επικό «άδειασμα« από τον Γ. Κύρτσο

Κομμάτια και θρύψαλα … κάνει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, προερχόμενος από τη ΝΔ, την απόπειρα Μητσοτάκη να προσποριστεί ως δικιά του επιτυχία την αποπληρωμή του ΔΝΤ! Αντίθετα, όπως αποκαλύπτει με στοιχεία ο Γιώργος Κύρτσος – γνωστός για τις πολύ καλές προσωπικές του επαφές με κύκλους των Βρυξελλών που του παρεχουν βαθιά και έγκαιρη γνώση του κλίματος που επικρατεί εκεί – την διετία του Κυριάκου Μητσοτάκη το χρέος της χώρας έχει εκτιναχθεί και κυμαίνεται πάνω από 200% του ΑΕΠ, όταν το 2010 όταν μπήκαμε στα Μνημόνια και στο ΔΝΤ ήταν μόλις 120% του ΑΕΠ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί