Μέτρα για τις εξαγωγές λαμβάνει η Μόσχα με τον Πούτιν να προειδοποιεί για τις τιμές

Η Ρωσία φέτος θα είναι πιο προσεκτική με τις εξαγωγές τροφίμων, ειδικά προς τις χώρες αυτές που ακολουθούν εχθρική πολιτική εναντίον της, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση για την στήριξη του αγροτοβιομηχανικού τομέα.

«Είναι σαφές ότι φέτος, με δεδομένη την παγκόσμια έλλειψη τροφίμων, θα πρέπει να είμαστε πιο συνετοί και κυρίως να παρακολουθούμε τις παραμέτρους των εξαγωγών προς τις χώρες που διάκεινται σαφώς εχθρικά απέναντί μας» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι αντίστοιχα η «αυξημένη εγχώρια παραγωγή θα διασφαλίσει πώς οι τιμές στην Ρωσία θα είναι χαμηλότερες από αυτές της παγκόσμιας αγοράς».

«Η επάρκεια των τροφίμων», συμπλήρωσε, «είναι το πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα πρέπει να αποδίδει προς όφελος των πολιτών μας», οι οποίοι θα πρέπει «να προστατευθούν από τις διακυμάνσεις των τιμών στην παγκόσμια αγορά τροφίμων».

Και στρέφοντας εμμέσως την κριτική του προς τη Δύση, υποστήριξε ότι οι ανεπτυγμένες χώρες θα προσπαθήσουν να αγοράσουν αποθέματα τροφίμων, πράγμα που «αναπόφευκτα θα επιδεινώσει την έλλειψη στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, θα προκαλέσει νέο προσφυγικό κύμα και γενικώς θα οδήγήσει ακόμα πιο ψηλά τις τιμές παγκοσμίως».

Με εντολή του Κρεμλίνου, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για τις εξαγωγές σιτηρών και ηλιελαίου, ενώ έχουν επιβληθεί κανονισμοί και για την αγορά των λιπασμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί