Μ. Συντυχάκης: Διαμορφώνεται ακόμη πιο «φιλικό» κλίμα για τους ομίλους (Βίντεο)

Ένα ακόμη νομοσχέδιο που ικανοποιεί αξιώσεις του κεφαλαίου έφερε για ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης. Το σχέδιο νόμου, που συζητείται στην Ολομέλεια, προβλέπει την ενσωμάτωση οδηγίας για τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στον τομέα του εταιρικού δικαίου, προκειμένου να κάνει πιο άμεση και ευκολότερη την έναρξη οικονομικής δραστηριότητας από μια εταιρεία. Μεταξύ άλλων τροποποιείται το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η υπηρεσία Μιας Στάσης.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο αφορά τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, διαμορφώνοντας ένα πιο «φιλικό» επενδυτικό κλίμα για τους εγχώριους και αλλοδαπούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Όπως είπε, η κυβέρνηση κάνει σινιάλο στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι ικανοποιεί τις γενικές και τις ειδικές αξιώσεις τους εξασφαλίζοντας χρόνο, χρήμα και επιλογές για να ροκανίσουν ανεμπόδιστα τα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης. Πρόσθεσε δε ότι η ταύτιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ στους στόχους του σχεδίου νόμου βγάζει μάτι.

Στο απυρόβλητο από την κυβέρνηση η νόμιμη αισχροκέρδεια…

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι θα εισαχθεί διάταξη για τη δημοσιοποίηση των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας. Πρόκειται για μια ρύθμιση που περισσότερο αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων, με δεδομένο το νομικό πλαίσιο που διέπει την ελεύθερη αγορά. Επίσης, ανέφερε πως θα μπει πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί