Κάλεσμα σωματείων του ΠΑΜΕ Ηρακλείου για την αυριανή απεργία

Κάλεσμα για την αυριανή απεργία απευθύνουν μέσω κοινής ανακοίνωσής τους σωματεία του ΠΑΜΕ Ηρακλείου. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην ανακοίνωση των σωματείων αναφέρεται:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 πμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Ελευθερίας, σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Ηρακλείου , στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες και στη νεολαία που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια, που βλέπουν το  εισόδημά τους να ξεζουμίζεται, που παρακολουθούν με αποτροπιασμό τη βαρβαρότητα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα, τις επιπτώσεις του σε όλους τους λαούς.

Στις 6 Απρίλη θα μιλήσει ο εργαζόμενος λαός!

Δε δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος . Να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε.. Ένα στα πέντε νοικοκυριά να ξεπαγιάζει, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Οι φουσκωμένοι κι αβάσταχτοι λογαριασμοί του ρεύματος δείχνουν ότι τα «πράσινα άλογα» τρέχουν για τα κέρδη των ομίλων της ενέργειας.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων που σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν καθώς εξαφανίζονται μπροστά στο μεγάλο κύμα της ακρίβειας. Είναι για γέλια. Εξασφαλίζουν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αξιοποιώντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, την απελευθέρωση της «αγοράς ενέργειας» που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.  Με τον κατώτερο μεικτό μισθό στα 663 ευρώ και τον έναν στους τρεις εργαζόμενους με μισθό κάτω από τα 500 ευρώ οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση. Την ίδια στιγμή το ήδη μικρό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων εξαφανίζεται από τους υπέρογκους φόρους και τις μεγάλες χρεώσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Δεν συναινούμε να πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών. Μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στα πλαίσια του ανταγωνισμού με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή. Απορρίπτουμε την διαχρονική εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τώρα στον πόλεμο που γίνεται με την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων κάνοντας τη χώρα θύτη και το λαό μας θύμα. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε 4 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, την αποστολή πολεμικού υλικού που εμπλέκουν κι άλλο τη χώρα στον πόλεμο την ίδια στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα, τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση δικιά μας, όλων των εργαζομένων και μπορεί να στριμώξει:

Την Κυβέρνηση και την εργοδοσία που με το καρότο των παροχών – ψίχουλα επιδιώκουν να καλλιεργούν στάση αναμονής για να μην εκφραστεί η εργατική – λαϊκή δυσαρέσκεια, να δημιουργούν κλίμα συναίνεσης, ότι τάχα μου όλοι θα συμβάλλουμε να βγούμε από τα δύσκολα, ότι τώρα δεν είναι η ώρα για απεργίες και άλλα. Και όταν αυτό δε πιάνει, αξιοποιούν το μαστίγιο των απειλών και της καταστολής επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Τις κυβερνητικές – εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που ενώ πήραν απόφαση για την κήρυξη απεργίας για να μην εκτεθούν πλήρως στους εργαζόμενους και υπολογίζοντας τη μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει, ταυτόχρονα υπονομεύουν ανοιχτά την επιτυχία της και ρίχνουν νερό στο μύλο της συζήτησης για το ποιος κυβερνητικός διαχειριστής, υποτιθέμενος «σωτήρας», είναι πιο ικανός να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική τάχα με πιο «δίκαιο» τρόπο.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Παίρνουμε στα χέρια μας την υπεράσπισης της ζωής μας. Συσπειρωμένοι στα σωματεία και στους συλλόγους μας να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Σε κάθε χώρο δουλειάς συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές, σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια, στέλνουμε το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού.

Στις 6 Απρίλη, στις 10 πμ, να πλημμυρίσει στην Πλατεία Ελευθερίας!

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
  • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
  • Όχι στις απολύσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

Απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
  • Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο – ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.

Τα σωματεία που υπογράφουν το κάλεσμα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί