Αλ. Τσίπρας από το Ηράκλειο: «Η κοινωνία πληρώνει τα “σπασμένα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη» – Θερμή υποδοχή από τους πολίτες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (Φωτο)

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στην πόλη λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο της παράταξης,μαζί με τους βουλευτές Γιάννη Ραγκούση, Χρήστο Σπίρτζη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Ηράκλειο ολοκληρώνεται ο προσυνεδριακός διάλογος για το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Στην σημερινή περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο συμμετέχουν και οι βουλευτές του κόμματος που εκλέγονται στο νομό, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην πόλη του Ηρακλείου κατά τις 11:00 το πρωί και άρχισε την περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο από την πλατεία Κορνάρου, όπου συνομίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες, ενώ πραγματοποίησε και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Οι πολίτες του Ηρακλείου υποδέχτηκαν θερμά τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ δεν έλειψαν και οι selfies με τον κόσμο.

Φωτο: Δημήτρης Κλαράκης

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: Δημήτρης Κλαράκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε και στο Παγοποιείο όπου πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους εμπορικών σωματείων. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ, κ. Μπάμπη Λεκάκη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανόλη Αλιφιεράκη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Μανόλη Κουμαντάκη (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου). Επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις επιχειρήσεις στον ν. Ηρακλείου, που πέραν της υγειονομικής κρίσης, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τον υψηλό πληθωρισμό.

Συνάντηση με τους Προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου, του ΕΒΕ- Φωτο: Δημήτρης Κλαράκης

O Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου.

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και, ειδικότερα, «τις επιλογές της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, τη βίαιη απολιγνιτοποίηση αλλά και την ανοχή στα καρτέλ της αισχροκέρδειας που έχουν βγάλει πάνω από 1,5 δις κέρδος τους τελευταίους 8 μήνες». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «είναι προφανές ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης της κοινωνίας και όχι των καρτέλ», όμως -τόνισε- «αυτό το σχέδιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται ποτέ να το λάβει, διότι έχει δεσμεύσεις με τα συμφέροντα».

«Όσο παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας, αδιαφορώντας για την κοινωνική λεηλασία, τόσο θα συσσωρεύονται δεινά στους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, του ελεύθερους επαγγελματίες», είπε, σημειώνοντας ότι «γι’ αυτό κι εμείς ζητάμε εκλογές προκειμένου να υπάρξει μια λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο που θα στηρίξει την κοινωνία». Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «γι’ αυτό πιστεύουμε ότι και καμία άλλη δύναμη η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές θέλεις να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πρέπει να βάλουμε όμως ένα τέλος, ένα φραγμό σ’ αυτόν τον κατήφορο και με μια προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξουμε την κοινωνία, να δώσουμε προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική προστασία».

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Στη συνέχεια της περιοδείας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βρεθεί στον Προφήτη Ηλία, όπου θα συναντηθεί με αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί το Αρκαλοχώρι.

Στη συνέχεια, θα έχει και σύσκεψη με τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων στο Ηράκλειο.

Κλείνοντας το πρόγραμμά του ο Αλ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο:

11:00 Περιοδεία στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου (Εκκίνηση πλατεία Κορνάρου)

11:30 Συνάντηση με τους Προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου, του ΕΒΕΗ και της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών (“Παγοποιείο”, πλατεία Αγίου Τίτου)

13:00 Ανοιχτή συζήτηση με Αγρότες και Κτηνοτρόφους στην κεντρική πλατεία του Προφήτη Ηλία Ηρακλείου

18:30 Επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι

19:30 Σύσκεψη με τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων (Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου)

20.15 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης (Περιφέρεια Κρήτης)

Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα στο Ηράκλειο

Εχθές, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο που παραχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης και Χρήστος Σπίρτζης, οι οποίοι συνοδεύουν τον πρόεδρο στην περιοδεία του, μαζί με τους βουλευτές του νομού.

 Φώτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
 Φώτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

«Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κρήτη στην ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας και γι’ αυτό είναι η πολλοστή φορά που ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το νησί και θα έχει συνομιλίες απευθείας με εργαζόμενους, αγρότες και επαγγελματίες», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στο Ηράκλειο, ενόψει της αυριανής περιοδείας. «Δυστυχώς θα είναι ουσιαστικά η πολλοστή φορά που ο πρόεδρός μας θα ενημερωθεί για την κυβερνητική αδράνεια, διότι τίποτα δεν έγινε για τους σεισμόπληκτους, κανένα μεγάλο έργο υποδομής δεν προχώρησε, δυόμιση χρόνια ακούμε ψέματα από την κυβέρνηση για τον ΒΟΑΚ, οι δήμαρχοι του νησιού μιλούν για κολλημένα έργα και τα σχέδια για αρδευτικά δίκτυα και δίκτυα ύδρευσης παραμένουν στα χαρτιά. Ο κ. Μητσοτάκης τιμά την παράδοση της παράταξής του, που θέλει να έχει την Κρήτη εγκαταλειμμένη. Γι’ αυτό και θα είναι συντριπτική η ήττα της δεξιάς, όπως και ξεκάθαρη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όποτε κι αν γίνουν εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης.

Την άποψη ότι διανύουμε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εξέφρασε από την πλευρά του, στη συνέντευξη Τύπου, ο βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος επίσης θα συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στην περιοδεία του. «Ζητάμε εκλογές από τις 20 Δεκεμβρίου για να γλιτώσουμε τα χειρότερα και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, διότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Με την πανδημία έχουμε αρνητικό ρεκόρ θανάτων, η ακρίβεια πλήττει τα νοικοκυριά και συνολικά το κλίμα αισιοδοξίας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την έξοδο από τα μνημόνια, δίνει τη θέση του σε μια γενικευμένη απαισιοδοξία», είπε ο κ. Ραγκούσης και συμπλήρωσε: «Κάθε μέρα που περνάει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έρχεται πιο κοντά. Το συνέδριό μας πραγματοποιείται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, την οποία ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εγκαινίασε με τον πιο επίσημο τρόπο, ανακοινώνοντας σε ποια εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφιοι τα στελέχη του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί