Στη φυλακή μετά την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου – Δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία της στην 18η τακτική ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη από την Πάτρα παρέμεινε για περισσότερες από τέσσερις ώρες ενώπιον της δικαστικής λειτουργού αρνούμενη ότι είναι η υπαίτια της δολοφονίας του 9χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη ισχυρίζεται πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται πιθανότατα σε ιατρικό λάθος επιρρίπτοντας ευθύνη για την θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 οπότε και κατέληξε.

Φεύγοντας από τα δικαστήρια, η 33χρονη δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

«Έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν τη φυλακή»

Νωρίτερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε στην 18η ανακρίτρια πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα με το οποίο αρνείται τις κατηγορίες και επικαλείται ιατρικό λάθος στο καταληκτικό επεισόδιο του παιδιού της. Η κατηγορούμενη συνοδευόταν από τους δικηγόρους της Χρήστο Ζαρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου επανέλαβε πολλές φορές, κατά την απολογία της ότι η ίδια είχε χάσει τρία παιδιά, ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν τη φυλακή. Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να αντιτείνει πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι δεν άφησε καμία αιχμή κατά του συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη, σε όλη τη διάρκεια της περιγραφής των μεταξύ τους σχέσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι έκανε αναφορά και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Ίριδας και Μαλένας, θέλοντας να δείξει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα έχουν γίνει, ενώ έκανε ρητή αναφορά στις ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν συνταχθεί για τα δύο παιδιά, ισχυριζόμενη ότι έχουν ήδη διευκρινιστεί τα αίτια των θανάτων τους.

Παράλληλα τόνισε ότι η ίδια μαζί με το σύζυγο της ήταν οι πρώτοι που ζήτησαν την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας, υποβάλλοντας σχετική μήνυσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, η οποία τέθηκε στο αρχείο μετά τη διερεύνηση των καταγγελιών τους.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ερωτηθείσα για τη φράση της «το μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη» που φέρεται να είπε στους γιατρούς λίγο πριν η Τζωρτζίνα φύγει από τη ζωή, απάντησε ότι απλά επιθυμούσε να κινητοποιήσει τους γιατρούς, προκειμένου να δώσουν την αμέριστη προσοχή τους στην 9χρονη. Φαίνεται να το χαρακτήρισε «ένα καμπανάκι προς στους γιατρούς», καθώς από τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί, ήξερε ότι η κόρη της έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και στην συνέχεια ένα μεγαλύτερο, μία βραδυκαρδία.

Όσον αφορά στις ερωτήσεις της για το αν υπήρχαν εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας στο νοσοκομείο, υποστήριξε ότι ήδη είχε πραγματοποιηθεί μια κλοπή, ενώ για το μονόκλινο δωμάτιο στο οποίο νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, εμφανίζεται να είπε οτι σε κάθε περίπτωση λόγω της φύσης της ασθένειας και των συνθηκών νοσηλείας, θα τους δινόταν μονόκλινο, ανεξάρτητα αν το ζητούσε ή όχι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί