Οι λογαριασμοί στη «σωστή πλευρά της ιστορίας»

Του Μιχάλη Τζανάκη

Πριν δέκα χρόνια το πλιάτσικο της ελληνικής κοινωνίας έγινε με τα «μνημόνια», τα πήγαινε-έλα της «τρόικας» που με την έγκριση των Ελλήνων που εν χορώ φώναζε «γερά Γερούν…» μας λιάνισε κανονικά, πετσοκόβοντας μισθούς-συντάξεις και λοιπά εργασιακά «κεκτημένα».

Σήμερα το πλιάτσικο έχει άλλη μορφή. Επειδή δεν μπορούν να κόψουν περαιτέρω μισθούς συντάξεις κλπ, αφού δεν θα μείνει και τίποτα, επιλέγουν να φτωχοποιήσουν την ελληνική κοινωνία με τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ. Με τρεις τέσσερις λογαριασμούς θα πάρουν τα ίδια ίσως και περισσότερα από τα πήγαινε-έλα της τρόικας! Αν δεν το έχετε χαμπάρι άπαντες Ελληνίδες και Έλληνες μέχρι να αποφανθούν για την … Ρούλα και μέχρι να παίξουν «παλαμάκια» που είμαστε «στην σωστή πλευρά της Ιστορίας», θα τρώνε χόρτα από τα ξέφωτα και θα βλέπουν τις αναλύσεις του Καμπουράκη και του Άδωνη, για την «τύχη» μας που έχουμε κυβέρνηση που μας νοιάζεται!

Όταν θα τελειώσει το «λίπος» που τόσο πολύ ποντάρει σ’ αυτό ο … Στουρνάρας και άλλοι «επαΐοντες», θα έχουν γεμίσει πάλι οι κάδοι σκουπιδιών και οι «τοίχοι της καλοσύνης» και οι πάλαι ποτέ «νοικοκύρηδες» θα κρεμιούνται πάλι στην πλατεία Συντάγματος! Κι ύστερα; Ύστερα θα έρθει κάποιος «σωτήρας» τύπου Παπαδήμα και θα φάμε πάλι στο κεφάλι μια εικοσαετία «θυσιών», μέχρι να φύγουν και οι τελευταίοι νέοι Έλληνες από την χώρα, καθώς εδώ η μόνη «προοπτική που σου δίνεται –στην καλύτερη περίπτωση- είναι να πληρωθεί η … «ρήτρα αναπροσαρμογής»!

Ο Έλληνας εν τέλει –παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα- είναι εξαιρετικά «καλοπληρωτής», πληρώνει και δέχεται τα πάντα, ενώ ταυτόχρονα είναι και πολύ καλός στις εξιχνιάσεις παιδοκτονιών και εννοείται βρίσκεται «με την σωστή πλευρά της Ιστορίας», αν και δεν μπορεί όχι να ζεσταθεί, αλλά ούτε να κάνει μπάνιο ελέω … θερμοσίφωνα!

Μια χαρά την πάμε την δουλειά άπαντες, ο «ύπνος» είναι βαθύς, αλλά δεν ξέρω τι θα μας βρει στον «ξύπνιο»! 

ΥΓ. Α, προσέξτε και τον κορωνοϊό! Επειδή είμαστε πλέον «πρώτοι» σε θανάτους, καλό είναι να κάνετε μια έξτρα δόση!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί