Μεσολόγγι: Αστυνομικοί έριξαν γονατιά σε 17χρονο μαθητή – Τον κρατάνε στο κρατητήριο

Βίντεο ντροπής με αστυνομική βία κατά μαθητή ο οποίος θα παραμείνει για ολόκληρη τη νύχτα στο κρατητήριο και θα οδηγηθεί την Τρίτη στον εισαγγελέα

Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας έρχεται στη δημοσιότητα, μετά από καταγγελία μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το aixmi-news.gr, οι αστυνομικοί χτύπησαν τον 17χρονο μαθητή, μετά από διαμαρτυρία του για την επιβολή προστίμου κατά φίλου του ο οποίος οδηγούσε δίκυκλο.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο 17χρονος βγήκε έξω από το σχολείο για να υποστηρίξει τον φίλο του και μετά από έντονη συζήτηση με τους αστυνομικούς, οι τελευταίοι τον ακινητοποίησαν και στην προσπάθειά τους να τον προσαγάγουν τον χτύπησαν. Μάλιστα, ο μαθητής θα παραμείνει για ολόκληρη τη νύχτα στο κρατητήριο και θα οδηγηθεί την Τρίτη στον εισαγγελέα όπως μεταδίδει το aixmi-news.gr.

Σε βίντεο που τραβούσαν μαθητές του σχολείου και δημοσιεύει το παραπάνω μέσο, αστυνομικός φαίνεται να επιτίθεται με γονατιά εναντίον του μαθητή ώστε να τον βάλει στο περιπολικό.

Για αύριο, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 και πορεία προς το δημαρχείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το aixmi-news.gr εναντίον του μαθητή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αντίσταση κατά της Αρχής.

Νωρίτερα ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε από γιατρό, ενώ το ίδιο μέσο αναφέρει ότι η οικογένεια του μαθητή ζητεί να οριστεί πραγματογνώμονας προκειμένου να εξεταστεί το παιδί.

Η ανακοίνωση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου:

«Το 1ο ΕΠΑΛ καταδικάζει την αστυνομική βία απέναντι σε μαθητή

Σαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και σαν πολίτες αυτής της χώρας ήδη δεχόμαστε επίθεση από το υπουργείο Παιδείας με το άγχος, την τράπεζα θεμάτων, την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την έλλειψη μέτρων απέναντι στην πανδημία κ.ά. και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε κι εσάς να μας βαράτε.

Σαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου καταδικάζουμε το περιστατικό που συνέβη στις 4/4 έξω από τον σχολικό μας χώρο. Οι μαθητές δεν θα έπρεπε να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά και να βλέπουν ξυλοδαρμό μαθητή μπροστά από το σχολείο τους.

Καταγγέλλουμε το περιστατικό αστυνομικής βίας και ξυλοδαρμού του μαθητή και καλούμε όλους τους γονείς, καθηγητές και μαθητές της πόλης να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτό το περιστατικό.

Με αστυνομία δεν γίνεται παιδεία!

Καλούμε σε κινητοποίηση αύριο στις 10:30 στην αστυνομία και πορεία προς το δημαρχείο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί