Έναρξη της τουριστικής σεζόν με τελετή ονοματοδοσίας αεροσκάφους της TUI με το όνομα «Ηράκλειο»

Παρουσία του υπ.Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» η τελετή ονοματοδοσίας αεροσκάφους της TUI Fly. Πρόκειται για ένα νέο αεροσκάφος τύπου Boeing 737 max, το οποίο στο εξής θα πετάει με το όνομα «Ηράκλειο» με «νονά» την πρωταθλήτρια στίβου Ειρήνη Βασιλείου.

Ο κ. Κικίλιας στην ομιλία του εξέφρασε τη χαρά του για την επιλογή να δοθεί το όνομα «Ηράκλειο» στο αεροσκάφος, είπε ότι είναι αισιόδοξος για την φετινή τουριστική σεζόν και ξεκαθάρισε ότι η όποια επιτυχία είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας.

«Κάνουμε μια συνολική, οργανωμένη και δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να συμβάλουμε να έρθει περισσότερος κόσμος στον τόπο μας. Να έρθουν ταξιδιώτες με ποιότητα που αφήνουν περισσότερο συνάλλαγμα, που σέβονται τα ήθη και τα έθιμα μας και τον πολιτισμό μας, που αγαπάνε τη χώρα μας και που έρχονται ξανά και ξανά και στηρίζουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους του τουρισμού, που είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας.

Στην τελετή παρέστη και ο επικεφαλής της TUI Fly Όλιβερ Λάκμαν, ο οποίος σε δηλώσεις του, αφού αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς με την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη, τόνισε ότι η εταιρεία υπολογίζεται ότι αυτή την τουριστική σεζόν θα φέρει στη χώρα περίπου 3 εκατομμύρια επισκέπτες.


«Εκτιμούμε ότι θα φέρουμε τρία εκατομμύρια τουρίστες από όλη την Ευρώπη στην Ελλάδα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ελλάδα είναι για άλλη μια φορά ψηλά στη ζήτηση των τουριστικών προορισμών», είπε ο κ. Λάκμαν, ο οποίος εξήγησε ότι η χώρα μας παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους πελάτες της TUI από τη Γερμανία αλλά και από όλες τις χώρες προέλευσης πελατών στην Ευρώπη, ενώ ειδικά η Κρήτη, όπως κάθε χρόνο, είναι από τους κορυφαίους προορισμούς στο πρόγραμμα της εταιρείας.

«Υπάρχει μια θετική πορεία της ζήτησης αυτή τη στιγμή και για το λόγο αυτό έχουμε φέρει κατά τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα τις πρώτες αφίξεις», εξήγησε ο επικεφαλής της TUI Fly που πρόσθεσε ότι έχουν προγραμματιστεί 60 πρόσθετες πτήσεις για τον Απρίλιο. Ο κ. Λάκμαν ανέφερε επιπλέον ότι παρά τα αρνητικά γεγονότα στην Ουκρανία «προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποια επίπτωση στον τουρισμό και τις κρατήσεις, και δη για την Ελλάδα, και πιστεύουμε ότι είναι θετικό για τους πελάτες μας, μετά από μια μακρά διάρκεια της πανδημίας και των περιορισμών των ταξιδιών και πάλι να γευτούν ευχάριστες διακοπές».

Περιφερειάρχης Κρήτης: “Το Ηράκλειο, η Κρήτη θα πετά με τα φτερά της TUI στον κόσμο”

«Από σήμερα το «Ηράκλειο» και η Κρήτη ολόκληρη θα πετά με τα φτερά της TUI στον κόσμο, μεταφέροντας την ιδιαίτερη τουριστική μας ταυτότητα», είπε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση ονοματοδοσίας του σύγχρονου αεροπλάνου Boeing 738 με το όνομα “Ηράκλειο” που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, θεσμικών εκπροσώπων, στελεχών της TUI, εκπροσώπων του τουρισμού, επιχειρηματιών, κ.α. 

Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του καλωσόρισε με χαρά τον Υπουργό και όλους τους παρισταμένους και ιδιαιτέρως τους εκπροσώπους της ΤUI, λέγοντας «υποδεχόμαστε τα στελέχη της ΤUI, σε μια τελετή γεμάτη συμβολισμούς και συναισθήματα. Είναι τα συναισθήματα που ταυτίζονται με το καλοκαίρι στην Κρήτη, όπως τα βιώνουν τα εκατομμύρια των ξένων επισκεπτών που επισκέπτονται σε ετήσια βάση το νησί μας».

Αναφερόμενος ο κ Αρναουτάκης στην ονοματοδοσία του σύγχρονου αεροπλάνου με το όνομα «Ηράκλειο», τόνισε, ότι «είναι μια συμβολική κίνηση που επιβεβαιώνει την ξεχωριστή θέση που κατέχει το Ηράκλειο και η Κρήτη στον στρατηγικό σχεδιασμό της TUI. Πρόκειται για μια κίνηση που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο νησί μας.

Από σήμερα το «Ηράκλειο» θα πετάει με τα φτερά της TUI στον κόσμο. Θα μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο η ταυτότητα μιας σύγχρονης τουριστικής πόλης, που συνδυάζει την παράδοση με τη νεωτερικότητα. Που γεφυρώνει την ιστορία με το μέλλον και τις σύγχρονες υποδομές.

Χωρίς αμφιβολία η ονοματοδοσία του αεροπλάνου της TUI ενισχύει την προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και τους φορείς του τουρισμού για την ενίσχυση του brand name της πόλης. Μιας πόλης που επικοινωνεί με τον «έξω κόσμο» μέσω των ισχυρών στοιχείων που την καθιερώνουν ως διεθνή τουριστικό προορισμό. Το Ηράκλειο με τη μεγαλύτερη οχύρωση στη Μεσόγειο, ο Χάνδακας των Ενετών, το Μεγάλο Κάστρο του Νίκου Καζαντζάκη ανοίγει τα φτερά του, κατακτώντας μια από τις κορυφαίες θέσεις στον τουριστικό χάρτη της Μεσογείου». 

Ο Περιφερειάρχης παράλληλα διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της TUI, ότι «από τη δική μας πλευρά, οι φορείς της Αυτοδιοίκησης και του τουρισμού σας διαβεβαιώνουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε την εικόνα της ασφάλειας και της οργάνωσης που αποκομίζουν οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας». 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά την TUI έναν μεγάλο τουριστικό οργανισμό σε διεθνές επίπεδο, τονίζοντας πως «ο τουρισμός για την Κρήτη είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης, ο καταλύτης για τη συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς κλάδους, το πεδίο όπου αναδεικνύονται όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης. Με αυτό το δεδομένο ευχόμαστε καλές πτήσεις στα αεροπλάνα σας και μια καλή τουριστική χρονιά στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τις αερομεταφορές». 

Ο κ. Αρναουτάκης με αφορμή την εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, με στελέχη της TUI, τον πιλότο και διευθυντικό στέλεχος της TUI, Όλιβερ Λάκμαν, τον Δ/τη της Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργο Δριτσάκο, εκπροσώπους του τουρισμού, κ.α. 

Δήμαρχος Ηρακλείου: Τιμή για την πόλη μας

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ονοματοδοσία του αεροπλάνου της TUI,  ως “Ηράκλειο”, αποτελεί τιμή για την πόλη μας καθώς θα φέρει το όνομα της στα πέρατα του κόσμου, αλλά και αναγνώριση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών και των υποδομών του τόπου γενικώς. Ευχαριστούμε και τον Υπουργό Τουρισμού για το ενδιαφέρον του για την Κρήτη και το τουριστικό προϊόν της, αλλά και  τους τουριστικούς πράκτορες, τους ξενοδόχους, τους εργαζόμενους και όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και καταβάλουν διαρκή αγώνα για την αναβάθμιση του, καθώς όλες οι ομορφιές του κόσμου δεν υποκαθιστούν την ανθρώπινη προσπάθεια, χωρίς την οποία δεν θα είχαμε τα αποτελέσματα που έχουμε τώρα. Υπογραμμίζω ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και καθημερινή, για να μπορέσουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να βελτιώσουμε το επίπεδο των παροχών μας προς τους επισκέπτες μας.. Η σημερινή τελετή, με την «βάπτιση» του αεροπλάνου της TUI από την διακεκριμένη αθλήτρια μας Ειρήνη Βασιλείου, αποτελεί τον καλύτερο οιωνό για την φετινή τουριστική σεζόν που ευελπιστούμε να είναι επιτυχής». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί