Σ. Βαρδάκης: «Κ. Υπουργέ αφουγκραστείτε την αγωνία των εργαζομένων που απομακρύνονται από την εργασία τους μετά από είκοσι έτη»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη για τον αποκλεισμό εργαζομένων από τους προσω

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τον αποκλεισμό εργαζομένων από τους προσωρινούς πίνακες του διαγωνισμού για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι (ΒσΣ), προχώρησαν 45 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, την επιστολή εργαζομένων 15 Σωματείων ΒσΣ από όλη την Ελλάδα με την οποία ενημερώνουν ότι 160 εργαζόμενοι σε διάφορους Δήμους της χώρας είναι εκτός των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων όλων των κατηγοριών, της προκήρυξης 4κ/2020, μετά από 20 χρόνια παροχής εργασίας στο πρόγραμμα και ζητούν αποκατάσταση. 

Σύμφωνα με την επιστολή των Σωματείων, πρόκειται για εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια μέσω της συνεχούς κοινωνικής προσφοράς και παράλληλα έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερους ψυχοσυναισθηματικούς δεσμούς με τους εξυπηρετούμενους, αναπτύσσοντας με τα χρόνια ένα κλίμα εμπιστοσύνης, εχεμύθειας και άνεσης που συμβάλλει καθοριστικά στην ποιότητα παροχής των υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, έχουν εξοικειωθεί με τις τοπικές υπηρεσίες και δομές της περιοχής και του Δήμου τους τις οποίες χρησιμοποιούν τόσα χρόνια, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα σε επίπεδο τοπικών και κρατικών υπηρεσιών, ασφαλιστικούς οργανισμούς, Νοσοκομεία, Ιατρεία, Φαρμακεία, τοπικές εθελοντικές οργανώσεις κλπ, κάνοντας το έργο τους πολύτιμο και αποτελεσματικό στα πλαίσια των καθηκόντων τους.

Το γεγονός δε ότι η ύπαρξη του ανάλογου προσωπικού έχει ελαττωθεί σημαντικά. Από 3.800 που ήταν το 2008, σήμερα αριθμούν μόνο 2.909. Επιπλέον, οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τους εργαζόμενους του ΒσΣ δεν καλύπτονται από άλλες δομές υγείας και πρόνοιας του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ συνεχώς προκύπτουν νέα αιτήματα ευάλωτων πολιτών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης: «Κανένας δεν αμφισβητεί τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Κάθε άλλο, είμαστε θεματοφύλακες του θεσμού. Όμως, επειδή το αίτημα αφορά έναν μικρό αριθμό πανελλαδικά, έμπειρων και εξειδικευμένων εργαζομένων στο πρόγραμμα, ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να αφουγκραστεί την αγωνία τους και την δυσάρεστη θέση στην οποία έχουν περιέλθει, να απομακρύνονται από την εργασία τους μετά από είκοσι έτη εργασίας».

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το αίτημα των Σωματείων εργαζομένων ΒσΣ και να τους ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί