Ανεπιθύμητη η Πισπιρίγκου στις φυλακές, διαψεύδονται τα περί ξυλοδαρμού της

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να συλλέξουν περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και αφορά την 33χρονης που παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής και κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Αστυνομικοί μετέβησαν νωρίτερα σήμερα στο σπίτι της στην Πάτρα, όπου κατάσχεσαν ορισμένα αντικείμενα, τα οποία θα εξεταστούν από ειδικούς  στη ΓΑΔΑ. Οι αρχές ερευνούν επίσης εάν η 33χρονη είναι υπεύθυνη και για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, με τις σχετικές έρευνες να έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Σε εξέλιξη είναι επίσης οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για το πώς μπόρεσε η 33χρονη να προμηθευτεί τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, η οποία, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, προκάλεσε, μέσα σε είκοσι λεπτά, τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

«Κόκκινο πανί»

Η κρατούμενη αναμένεται να προφυλακιστεί και ήδη στις γυναικείες φυλακές υπάρχει αναστάτωση, επειδή θεωρείται ήδη ανεπιθύμητη στα καταστήματα κράτησης Κορυδαλλού και Ελεώνα Θηβών.

Στο πλαίσιο αυτό και για λόγους ασφαλείας, οι αρχές αναζητούν ειδικό χώρο κράτησης-απομόνωσης, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες.

Οι καταγγελίες για ξυλοδαρμό

Ξυλοδαρμό της κατηγορούμενης από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της κράτησής της στη ΓΑΔΑ, κατήγγειλαν συγγενικά της πρόσωπα, ενώ και η ίδια –σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR– φέρεται να μίλησε για ξυλοδαρμό της από διάφορους αστυνομικούς στο κελί της, στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ. 

Ωστόσο, τόσο αστυνομικές πηγές, όσο και ιατροδικαστής διέψευσαν τις σχετικές καταγγελίες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ίδια η κατηγορούμενη διέψευσε σε δεύτερο χρόνο τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό που η ίδια και η οικογένειά της έκαναν σε δημοσιογράφο του STAR. «Δεν με έδειραν», φέρεται να υποστηρίζει η ίδια. 

«Αναφορικά με καταγγελία, που αναπαράχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσε σε φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος κρατούμενης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της», ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Ρούλα Πισπιρίγκου φυλάσσεται τα τελευταία 24ωρα από αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών και των κρατητηρίων στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και είναι καλά στην υγεία της, ενώ δεν φέρει τραύματα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι λόγοι για τις καταγγελίες περί ξυλοδαρμού της κατά την κράτησή της είναι παντελώς ακατανόητοι στους αξιωματικούς υπηρεσίας.

«Έχει δεχθεί μπουνιές στο πρόσωπο και έχει μελανιές στα πλευρά»

Νωρίτερα, η μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε μιλήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ισχυριζόμενη ότι είδε η ίδια τους μώλωπες στο πρόσωπο της κόρης της.

«Το παιδί έχει δεχθεί μπουνιές στο πρόσωπο και έχει μελανιές στα πλευρά. Είδα το πρόσωπό της χτυπημένο. Δεν κοιμάται, δεν τρώει, φοβάται και πονάει πολύ. Μου είπε ότι της τραβούσαν τα μαλλιά και της έλεγαν “π… ομολόγησε“. Μου χτυπούσε το τζάμι και μου φώναζε “πάρε από εδώ, δεν αντέχω άλλο”», είπε η μητέρα και επανέλαβε ότι επιμένει πως η κόρη της είναι αθώα.

Η αδελφή της, Δήμητρα, πρόσθεσε: «Είδα ότι ήταν ταλαιπωρημένη. Φαινόταν χτυπημένη. Τη ρωτήσαμε αν τη χτύπησαν… Από φόβο δεν μας απαντούσε, αλλά έδειχνε με τα μάτια της τα σημεία γιατί φοβόταν τους αστυνομικούς. Θα το κυνηγήσω μέχρι τέλους».

Δεν έχει ομολογήσει 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η κρατούμενη παραμένει ψύχραιμη και αδιάφορη, χωρίς να έχει ομολογήσει, καθώς εξακολουθεί να αρνείται ότι σκότωσε την κόρη της. 

«Η εικόνα που παρουσιάζει, έως αυτή την ώρα, η κατηγορούμενη είναι όπως από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη. Αρνείται ότι χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα την ουσία που προκάλεσε τον θάνατό της, ενώ παραμένει ψύχραιμη και αδιάφορη. Είναι όπως εμφανιζόταν και σε συνεντεύξεις της στην τηλεόραση. Η ίδια ακριβώς εικόνα», σημείωσαν αστυνομικές πηγές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί