“Πλεύρη, μόλις τέλειωσα ένα βαρύ χειρουργείο και έρχομαι στη Βουλή για το νομοσχέδιό σου. Μην απομακρυνθείς”!

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παύλος Πολάκης έστειλε “μήνυμα” στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Μόλις τελείωσα ένα βαρύ εξάωρο χειρουργείο, όλα καλά» αναφέρει. “Πλεύρη έρχομαι στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την υγεία .Μην απομακρυνθείς!
Θα πούμε πολλά!!”

Αμέσως μετά ο Χανιώτης βουλευτής μίλησε στη Βουλή, όπου αρχικά αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης αλλαγής της διάταξης που αφορά στους επιμελητές του ΕΣΥ.

“Υπάρχει νόμος του 2009 ο οποίος λέει ότι ο νεοπροσληφθείς Επιμελητής Β΄ προχωρεί σε ατομική κρίση στην πενταετία και όχι σε ανοιχτή κρίση, κατά την οποία μπορεί κάποιος άλλος να βάλει τα χαρτιά του και να χάσει τη θέση του. Φεύγει κόσμος από αυτό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανέφερε ότι: “το Νοσοκομείο της Σπάρτης ήταν δική μας ιδέα και πρόταση προς το Ίδρυμα Νιάρχος αλλά δυστυχώς τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου προσπαθείτε να την εντάξετε στο δικό σας πολιτικό σχέδιο της ιδιωτικοποίησης και του γλεντιού των ιδιωτών. Ενδεικτική είναι η ακύρωση της δωρεάς των κυκλοτρονίων παραγωγής ραδιοφαρμάκου καθώς αυτή τη στιγμή έχει παραμείνει ένας εισαγωγέας, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε πολλαπλάσια από ότι πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης”.

Σχετικά με την πανδημία τόνισε:

• Κ. Πλεύρη, επί θητείας σας, σε επτά μήνες έχουμε 13.760 νεκρούς, δηλαδή παραπάνω από όσους είχαμε από την αρχή της πανδημίας μέχρι την ημέρα που αναλάβατε. Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια κ. Πλεύρη;

• Θυμάστε τον ομογάλακτό σας στο ΛΑΟΣ, τον κ. Γεωργιάδη να ουρλιάζει από τα κανάλια ότι είμαστε δώδεκα φορές καλύτερα από το Βέλγιο, πριν από κανένα χρόνο, ενάμιση; Είχαν αυτοί τότε 1.200 θανάτους κι εμείς 120 ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε περάσει και το Βέλγιο και την Ιταλία. Από όλες τις δυτικές χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου είμαστε πρώτοι. Είναι 2.651 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

• Δεν καταλάβατε ότι, ο κορωνοϊός δεν είναι ανεμοβλογιά και θα υπάρξουν μεταλλάξεις που δεν θα τις πιάνουν τα εμβόλια.

• Βγάλατε τους υγειονομικούς, 6.000 ανθρώπους στο δρόμο, τους έχετε στην πείνα και έπρεπε να ντρέπεστε γι’ αυτό. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΗΜΕΡΑ.

• Υπάρχουν πάνω από 1.500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, για διάφορους λόγους, οι οποίοι δουλεύουν. Οι άλλοι 6.000 γιατί είναι στην πείνα; Για την ιδεοληψία σας; Γιατί έχετε το πάρει προσωπικά; Γιατί τους εκδικείστε;

• Στο θέμα των ΜΕΘ αποτύχατε πλήρως: Στους 25.000 νεκρούς, οι 16.500 την 1η Μαρτίου -με τα στοιχεία που βγήκαν από τον ΕΟΔΥ και τα οποία είχατε, αλλά δεν τα είπατε- πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

• Και τέλος, κ. Πλεύρη, δεν φέρατε τα φάρμακα. Εσείς φέρατε τη μολνουπιραβίρη με 5.000 δόσεις και είχατε ευρείες ενδείξεις. Και τώρα που φέρατε το Paxlovid, το οποίο έχει 89% αποτελεσματικότητα σε αυτούς που έχουν τις πιθανότητες να εξελιχθούν βαριά, σκληρύνατε τις ενδείξεις. Βάλατε στο σημερινό δελτίο Τύπου ότι πρέπει να χορηγείται στη νεφρική ανεπάρκεια. Έχει πλήρη αντένδειξη στη νεφρική ανεπάρκεια το φάρμακο Paxlovid. Αυτοί που σας φτιάχνουν τα επιστημονικά δελτία Τύπου να ξαναγυρίσουν στην Ιατρική, να ξαναδιαβάσουν και να πάρουν πτυχίο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί