ΔΕΚΚ: Ερώτηση Χ. Μαμουλάκη για την πρόθεση λουκέτου από την κυβέρνηση της ΝΔ στον μοναδικό εκθεσιακό χώρο της Κρήτης

Με Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκη​ς, ζητάει εξηγήσεις για την απόφαση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου – ΕΤΑΔ, να ανακαλέσει την παραχώρηση προς τους τοπικούς φορείς, της έκτασης των 55 στρεμμάτων, που στεγάζουν το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης – ΔΕΚΚ, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο τον μοναδικό εκθεσιακό χώρο του νησιού.

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς κανέναν απολύτως διάλογο ή διαβούλευση με τους φορείς στους οποίους έχει παραχωρηθεί μέχρι το 2025 η έκταση που στεγάζει το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, αποφασίζει και διατάσσει την ανάκληση λειτουργίας του μοναδικού εκθεσιακού χώρου του τόπου μας. Ενός εκθεσιακού κέντρου που αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο για χιλιάδες μικρές Κρητικές επιχειρήσεις και μάλιστα πολύ πριν συμπληρωθεί ο συμφωνημένος χρόνος παραχώρησης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτή η αυταρχική συμπεριφορά δεν μας είναι ξένη, αφού επαναλαμβάνεται σταθερά από την Κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη. Θα μας βρουν απέναντι. Στο πλευρό των επαγγελματικών και των παραγωγικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης, στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας που δεν πρόκειται να μείνει θεατής των γεγονότων.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, η ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπής της παραχώρησης, εντείνεται από την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της παρακείμενης έκτασης της πρώην Βάσης, ενώ προκαλεί προβληματισμό το ενδεχόμενο το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤΑΔ, να κινητοποιούνται από το ενδιαφέρον και την πρόθεση του ανάδοχου της συγκεκριμένης έκτασης, να ενσωματώσει στην μελλοντική εκμετάλλευση και την σημερινή έκταση του ΔΕΚΚ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το ΔΕΚΚ, έπειτα από 25 περίπου χρόνια λειτουργίας, κατέχει σήμερα κεντρικό ρόλο στην προώθηση τόσο των κρητικών προϊόντων όσο και των υπηρεσιών φιλοξενίας του νησιού, αποτελώντας έναν κρίσιμο κόμβο για την αναζήτηση νέων αγορών για τους τοπικούς παραγωγούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί