Υπογράφηκε η σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς

Μετά τα σχολικά κτίρια στην Τύλισο σειρά παίρνει το Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης. Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. 

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Κρήτης, καθώς ο Δήμος Μαλεβιζίου κατάφερε με ώριμες και άρτιες μελέτες να επιτύχει την ένταξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ για σχολικά κτίρια του Δήμου. Ήδη έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Τυλίσου. Το επόμενο διάστημα θα υπογραφούν οι συμβάσεις για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις για το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου, το 2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας, το Δημοτικό Σχολείο Μαράθου και για το Γυμνάσιο Γαζίου.

Με βάση τη σύμβαση θα εκτελεστούν εργασίες αντικατάστασης όλων λαμπτήρων με νέους τύπου LED, εγκατάσταση μονώσεων, τοποθέτησης εξωτερικών θερμοπροσόψεων, τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων ενεργειακού συμψηφισμού ενώ θα γίνει αντικατάσταση του παλαιού λέβητα θέρμανσης με νέο.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, Τεχνικών Έργων Γιώργος Πετούσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς Γιάννης Στρατάκης και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μενέλαος Σκουλούδης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί