«Συνέντευξη με τον Μαρξ» από την ΚΝΕ στις πόλεις της Κρήτης

Η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ διοργανώνει την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Συνέντευξη με τον Μαρξ» της Ελένης Ζαφειρίου, σε τρεις πόλεις της Κρήτης. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 31 Μάρτη στις 21.00 στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά, την Παρασκευή 1 Απρίλη στις 21.00 στο Θέατρο Αστόρια στο Ηράκλειο και το Σάββατο 2 Απρίλη στις 21.00 στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο. 

Όπως σημειώνει η ΚΝΕ στο κάλεσμά της:

«Στη χρονιά που πέρασε συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα. Στο πλαίσιο της επετείου η ΚΝΕ ανέπτυξε μια πλούσια πολιτική – πολιτιστική δραστηριότητα, επιδιώκοντας τα διδάγματα της επετείου να αποτελέσουν κίνητρο για δράση στο σήμερα, να δώσουν έμπνευση στα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ. Είναι εφόδιο για κάθε νέο επαναστάτη η πείρα του κομμουνιστικού κινήματος στα πρώτα του βήματα.

Στον απόηχο αυτής της δραστηριότητας, επιλέγουμε την προβολή της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης. Μάλιστα, 18 Μαρτίου ήταν η πρώτη μέρα από τις 72 που διήρκεσε η πρώτη “έφοδος στον ουρανό” του προλεταριάτου!

Στόχος της παράστασης είναι ο θεατής να γνωρίσει αυτά τα ιστορικά γεγονότα, το τι ήταν η Παρισινή Κομμούνα, να γνωρίσει μαζί τους τον ίδιο τον Μαρξ και τις ιδέες του. Ταυτόχρονα να δημιουργήσει προτροπή για περαιτέρω γνώση αυτού του ιστορικού γεγονότος, η εμπειρία του οποίου είναι επίκαιρη μέχρι και σήμερα».

Συντελεστές της παράστασης είναι στο θεατρικό κείμενο και τη δραματουργία η Ελένη Ζαφειρίου, στην σκηνοθεσία ο Κώστας Σταματόπουλος, στα σκηνικά και στα κοστούμια η Βίκυ Πάντζιου, στη μουσική ο Ορέστης Ζαφειρίου, στο φωτισμό ο Ακης Βαλεργάκης, στην κίνηση η Αννα Λιανοπούλου, στο Video art ο Αντώνης Δελαπόρτας, στα γραφιστικά ο Γιάννης Κλεφτογιάννης.

Ερμηνεύει ο Δημοσθένης Φίλιππας. Συμμετέχει επί σκηνής η Άννα Λιανοπούλου.

Τα εισιτήρια ενίσχυσης  διακινούνται από τις Οργανώσεις της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, καθώς και την ημέρα της παράστασης στο Θέατρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί