Πώς το απίθανο ελληνικό κράτος… διπλασιάζει σε χρόνο και κόστος τη διαδρομή Αγ. Πελαγία – Ηράκλειο!

Λίγο πριν αρχίσει η νέα τουριστική σεζόν και με την τιμή των καυσίμων στα ύψη, το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να… διπλασιάσει την απόσταση και το κόστος της διαδρομής από την Αγία Πελαγία και την Αχλάδα προς την πόλη του Ηρακλείου! Πώς το κάνει αυτό; Δίνοντας εντολή να τοποθετηθεί μπάρα στην έξοδο από Αγία Πελαγία και Αχλάδα προς το Ηράκλειο, ώστε να κλείσει.

Καταργώντας αυτή την πρόσβαση που είναι η μοναδική και μάλιστα λειτουργεί εδώ και δεκάδες χρόνια, αναγκάζει το υπουργείο τα οχήματα να κάνουν σχεδόν διπλάσιο χρόνο και απόσταση να φτάσουν στο Ηράκλειο, αφού θα πρέπει να πηγαίνουν μέσα από την Αγία Πελαγία, να τη διασχίζουν ολόκληρη σε δρόμους μικρούς που στην ουσία εξαφανίζονται το καλοκαίρι με την επιπλέον τουριστική κίνηση, και τελικά να βγαίνουν από τον πρώτο κόμβο της Αγίας Πελαγίας. Από τον ΒΟΑΚ η ΄έξοδος από τη δυτική πλευρά της Αγίας Πελαγίας και την Αχλάδα μέχρι τον νέο κόμβο προς Ηράκλειο, είναι 4-5 χιλιόμετρα, απόσταση που στον εθνικό γίνεται σε ελάχιστο χρόνο. Μέσα όμως από τους μικρούς και σχεδόν πάντα κλεισμένους (την τουριστική περίοδο) δρόμους τα πράγματα γίνονται απίθανα!

Από παλιότερη κινητοποίηση στην έξοδο προς ΒΟΑΚ, για τον ίδιο λόγο

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με τους κατοίκους της Αχλάδας, πολλοί από τους οποίους εργάζονται την τουριστική περίοδο στην Αγία Πελαγία. Για να φτάσουν από το χωριό στην εργασία τους θα πρέπει να κάνουν… το μισό νομό!

Την περασμένη Δευτέρα επιχειρήθηκε να κλείσει η έξοδος προς Ηράκλειο, αλλά η κινητοποίηση κατοίκων της Αχλάδας εμπόδισε να γίνει κάτι τέτοιο.

Σήμερα το πρωί υπήρξε και πάλι κινητοποίηση ενώ αύριο λένε οι πληροφορίες θα επιχειρηθεί και πάλι το κλείσιμο της εξόδοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί