Πάτρα: Η ουσία τροπονίνη βρέθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας

Τι είναι η τροπονίνη – Το επίπεδο στον οργανισμό του παιδιού θα έπρεπε να είναι έως 15 και εμφανίζεται στο…418 – Στην τελική ευθεία για τη λύση του μυστηρίου των θανάτων των τριών κοριτσιών

Στην τελική ευθεία για τη λύση του μυστηρίου των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα βρίσκονται οι αρχές, με τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας να αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και ώρες.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει ανακαλυφθεί μια ουσία στην οργανισμό της άτυχης 9χρονης, η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών.

Η ουσία που φέρεται να βρέθηκε είναι η τροπονίνη, η οποία ήταν πολύ υψηλότερη από τις προβλεπόμενες φυσιολογικές τιμές, όπως αναφέρει το pelop.gr. Όπως αναφέρει, το επίπεδο στον οργανισμό του παιδιού θα έπρεπε να είναι έως 15 και εμφανίζεται στο…418.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια της Τζωρτζίνας, μόλις προχθές ζήτησε και πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.

Τι είναι η τροπονίνη

Η τροπονίνη ή σύμπλεγμα τροπονίνης είναι σύμπλεγμα τριών ρυθμιστικών πρωτεϊνών ( τροπονίνης C, τροπονίνης I και τροπονίνης T ) που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μυϊκής συστολής στους σκελετικούς μύες και τον καρδιακό μυ, αλλά όχι στους λείους μύς. Οι μετρήσεις των καρδιακών ειδικών τροπονινών Ι και Τ χρησιμοποιούνται εκτενώς ως διαγνωστικοί και προγνωστικοί δείκτες στη διαχείριση του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου. Τα επίπεδα τροπονίνης στο αίμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαγνωστικός δείκτης εγκεφαλικού επεισοδίου, αν και η ευαισθησία αυτής της μέτρησης είναι χαμηλή.

Η τροπονίνη συνδέεται με την πρωτεΐνη τροπομυοσίνη και βρίσκεται στην αυλάκωση μεταξύ των νηματίων ακτίνης στον μυϊκό ιστό. Σε χαλαρό μυ, η τροπομυοσίνη μπλοκάρει τη θέση προσκόλλησης για τη γέφυρα μυοσίνης, αποτρέποντας έτσι τη συστολή. Όταν το μυϊκό κύτταρο διεγείρεται να συστέλλεται από ένα δυναμικό δράσης, τα κανάλια ασβεστίου ανοίγουν στη σαρκοπλασματική μεμβράνη και απελευθερώνουν ασβέστιο στο σαρκοπλάσμα. Τμήμα από αυτό το ασβέστιο προσκολλάται στην τροπονίνη, η οποία την προκαλεί αλλαγή στο σχήμα, εκθέτοντας θέσεις δέσμευσης για μυοσίνη (ενεργές θέσεις) στα νημάτια ακτίνης. Η δέσμευση της μυοσίνης στην ακτίνη προκαλεί σχηματισμό διασταυρούμενης γέφυρας και αρχίζει η συστολή του μυός.

Η τροπονίνη βρίσκεται τόσο στους σκελετικούς μυς όσο και στον καρδιακό μυ, αλλά οι συγκεκριμένες εκδοχές της τροπονίνης διαφέρουν μεταξύ των τύπων μυών. Η κύρια διαφορά είναι ότι η υπομονάδα TnC της τροπονίνης στον σκελετικό μυ έχει τέσσερις θέσεις δέσμευσης ιόντων ασβεστίου, ενώ στον καρδιακό μυ υπάρχουν μόνο τρεις. Η πραγματική ποσότητα ασβεστίου που συνδέεται με την τροπονίνη δεν έχει καθοριστεί οριστικά.

Πάτρα: Δεν προκύπτει κανένα γονιδιακό πρόβλημα των τριών παιδιών

Tα τελευταία γεγονότα που έρχονται να προστεθούν στο “παζλ”, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Mega, είναι η απόκλειση του ενδεχομένου τα τρία παιδιά να κληρονόμησαν κάποιο γονιδιακό πρόβλημα, που να μπορεί να εξηγεί τον θάνατό του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά έγινε σχετική έρευνα για κληρονομικά προβλήματα και σύνδρομα καρδιολογικού τύπου από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι.

Τη “σκυτάλη” πήρε στη συνέχεια το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, η έρευνα του οποίου επαλήθευσε αυτή του Ωνάσειου, καθώς δεν βρέθηκε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πάτρα: Η ουσία τροπονίνη βρέθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας”

  1. Ερηνη

    Σε γονιδιακό έλεγχο φίλου τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά μετά από τρεις μήνες. Η πάθηση όμως επιμένει κι επαυξάνει. Πως είναι δυνατόν να ξέρουν οι αξιωματικοί, οι ιατροδικαστές, οι ταξιτζήδες, οι συνηφαδες, οι χαρτορίχτρες και μην ξέρουν οι γενετιστές; έλεος πια. Γίναμε όλοι δικαστές αντε να μη πιανου… Ίσως κι να κάνω λάθος κι να είναι φονισσα αλλά μέχρι να αποδειχτεί η αλήθεια καλύτερα να μη καταδικάζουμε.
    Υ. Γ. Δεν είδα τόση προθυμία στη περίπτωση του πιλότου.
    ΥΓ. Αλήθεια έχει τόσο υψηλό IQ για να κάνει τους τέλειους φόνους. Ίσως βέβαια. Δεν ξέρω.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί