Ν. Ηγουμενίδης: Ο κ. Μητσοτάκης «ανοίγει» πλέον όλες τις κερκόπορτες ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ

Σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας με την οποία καταργείται η μονιμότητα των ιατρών του ΕΣΥ, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μια εν κρυπτώ τροπολογία η Κυβέρνηση αλλάζει εκ θεμελίων όσα ισχύουν εδώ και δεκαετίες στο θέμα της μονιμότητας των ιατρών του ΕΣΥ. Σύμφωνα με διάταξη που φέρει την υπογραφή του νυν Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, οι γιατροί που καταλαμβάνουν θέσεις με πενταετή θητεία πλέον δεν θα κρίνονται ατομικά στο τέλος της, αλλά η θέση θα επαναπροκηρύσσεται και «εφόσον» επιλεγεί ο ίδιος γιατρός θα διορίζεται ως μόνιμος.

Η πράξη αυτή ανατρέπει μια θεμελιακή διάταξη για τη μονιμότητα του ιατρικού προσωπικού της χώρας και αποτελεί κορύφωση στο εγχείρημα της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη απαξίωσης των δημόσιων δομών υγείας της χώρας, ανοίγοντας πλέον όλες τις κερκόπορτες ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Η Κυβέρνηση που επέλεξε την πιο κρίσιμη ώρα της πανδημίας τα «παλαμάκια» για τους υγειονομικούς, που «κοβιντοποίησε» το ΕΣΥ, που έστειλε χιλιάδες ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές, που αρνήθηκε την ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, τώρα καταργεί και αναδρομικά τη μονιμότητα των ιατρών.

Αυτή η απόφαση του κ. Μητσοτάκη δεν στρέφεται μόνο ενάντια στο σύνολο των υγειονομικών της χώρας που δίνουν καθημερινά έναν ηρωικό αγώνα, αλλά αντιστρατεύεται σφόδρα τα συμφέροντα της ίδιας της κοινωνίας που θέλει δίπλα της ένα ισχυρό και σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας. Όχι απλώς καταδικάζεται η διάταξη, αλλά θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις μαχόμενες προοδευτικές και κοινωνικές δυνάμεις για να την καταργήσουμε».

Δείτε: Αν. Ξανθός: Ψηφίστηκε «στα μουλωχτά» η κατάργηση της μονιμότητας των γιατρών ΕΣΥ (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί