Δίκη για τον θάνατο του Γιάννη και της Στέλλας: «Κατέστρεψε δυο οικογένειες, μας ακρωτηρίασε. Δεν ζούμε πια», λέει η μητέρα της 20χρονης

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, τον Αύγουστο του 2017, όπου έχασαν τη ζωή τους ο 19χρονος Γιάννης και η 20χρονη Στέλλα, φοιτητές του Πολυτεχνείου, τους οποίους παρέσυρε διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται να είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.

Ο οδηγός του οχήματος, ένας 20χρονος Γεωργιανός, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, μαζί με παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πρόκειται για την πρωτόδικη διαδικασία, καθώς η εκδίκαση έχει αναβληθεί τρεις φορές, μια λόγω παρέλευσης του ωραρίου και άλλες δυο λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Η δίκη ξεκίνησε με την πλευρά του κατηγορουμένου να ζητάει διερμηνέα, προτείνοντας μάλιστα έναν διερμηνέα η ίδια και το δικαστήριο διέκοψε.

Το δικαστήριο επανήλθε και δέχτηκε το αίτημα της υπεράσπισης να διοριστεί ο διερμηνέας, με τη δίκη να ξεκινάει κανονικά.

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής υπέβαλε αίτημα να μετατραπεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Από την πλευρά της υπεράσπισης επισημάνθηκε ότι η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα βάσει της αξιολόγησης των στοιχείων και πως δεν πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος αποδέχεται την ενοχή του για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά αρνείται ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και πως ζητάει συγνώμη.

Επίσης η πλευρά της υπεράσπισης ανέφερε ότι η πραγματογνωμοσύνη που αναφέρει ότι το όχημα κινούνταν με ταχύτητα 127 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ η πολιτική αγωγή απάντησε ότι η αμφισβήτηση της πραγματογνωμοσύνης δεν στέκει, καθώς έγινε όπως προβλέπεται και από δημόσιο πραγματογνώμονα.

“Κατέστρεψε δυο οικογένειες, μας ακρωτηρίασε. Δεν ζούμε πια”

Στο δικαστήριο κατέθεσε ανωμοτί η μητέρα της 20χρονης Στέλλας.

“Την άλλη μέρα θα έφευγε με το καράβι και είχαν κανονίσει να τους πάρει ταξί στο λιμάνι. Αλλά επειδή είχε σκύλο, μου είχε πει ότι θα πήγαινε το πρωί να πάρει κάτι φαγώσιμο για τον σκύλο να έχει στο καράβι. Μιλήσαμε το προηγούμενο βράδυ για αυτό. Το πρωί τον πήρα τηλέφωνο και δεν απαντούσε.

Δεν το έκανε ποτέ αυτό, άρχισα να ταράζομαι. Και όταν το έμαθα, η καρδιά μου ράγισε”.

Δήλωσε ακόμα στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε τα παιδιά από πίσω μαζί με τον σκύλο, όπως εκείνοι περπατούσαν στο ρεύμα προς Κουνουπιδιανά.

“Όλοι μας είπαν, και από την τροχαία, και από το μίνι μαρκετ και οι μάρτυρες, ότι έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. “Κατέστρεψε δυο οικογένειες, μας ακρωτηρίασε. Δεν ζούμε πια”, είπε η μητέρα της Στέλλας.

“Δεν είναι αμέλεια, είναι εγκληματική οδική συμπεριφορά και είναι δόλος”

“Γνωρίζω ότι ο κατηγορούμενος εις γνώση του έτρεχε με 127 χιλιόμετρα, σε δρόμο που είχε όριο 40 χιλιόμετρα.  Εκσφενδόνισε τον Γιάννη στα 71 μετά και παρέσυρε πάνω στο καπό για 109 μέτρα.  Μόνο μετά από αυτό σταμάτησε. Αυτό δεν είναι αμέλεια, είναι εγκληματική οδηγική συμπεριφορά και είναι δόλος. Γι αυτό και ζητάμε αλλαγή κατηγορίας ” είπε η μητέρα του Γιάννη.

“Κρατιόμαστε τόσα χρόνια και περιμένουμε την απόφασή σας, όχι εμείς αλλά όλη η Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος είναι έξω και η μητέρα του τον αγκαλιάζει, ενώ εμείς χάσαμε τα παιδιά μας”, δήλωσε ακόμα.

“Θέλω να ξαναδώ το χαμόγελο όχι μόνο του Γιάννη, αλλά και των άλλων δυο παιδιών μου. Και δεν μπορώ, γιατί ακρωτηρίασε τις ψυχές τους”, είπε με εμφανή συγκίνηση.

Ακολούθησε εξέταση μαρτύρων.

 “Έκανα αμέσως αναστροφή και είδα νεκρό τον Γιάννη”

Κάτοικος Κουνουπιδιανών που πήγαινε στη δουλειά του και ήταν εκείνος που ειδοποίησε το περιστατικό κατέθεσε τα εξής:

“Είδα τα παιδιά στο πλάι και είδα ένα αυτοκίνητο να τρέχει πολύ γρήγορα. Εγώ πήγαινα προς την απέναντι κατεύθυνση και τον είδα να κάνει μια κίνηση που έμοιαζε να είναι σαν να παίρνει κινητό η να κάνει κάτι στο ράδιο. Πέρασε και άκουσα το μπαμ. Έκανα αμέσως αναστροφή και είδα νεκρό τον Γιάννη.

Το σκυλί ξεψύχησε στα χέρια μου. Και μετά είδα την κοπελιά εκεί όπου είχε σταματήσει το αυτοκίνητο.

Αυτός βγήκε από το αυτοκίνητο, ήταν τρομαγμένος, σαστισμένος. Έκατσε πίσω από το αμάξι και μιλούσε στο κινητό.

Στον δρόμο αυτόν πάντα τρέχουν, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να είναι μόνιμα η τροχαία εκεί”, είπε ο μάρτυρας.

Η διαδικασία αναλώθηκε για κάποια λεπτά στη συνέχεια, στο αν ο κατηγορούμενος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ή όχι και τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Ακολούθησε άλλος μάρτυρας, επίσης κάτοικος Κουνουπιδιανών, ο οποίος ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του την ώρα του τροχαίου.

“Άκουσα ενα μπαμ και κατέβηκαν στον δρόμο να δω”, κατέθεσε.

“Είδα ενα σκυλί που ψυχομαχούσε, είδα ενα παλικάρι δυο μέτρα, νεκρό, και μετά την κοπέλα”.

Κλήθηκε άλλη μάρτυρας, επίσης κάτοικος της περιοχής, η οποία περιέγραψε και εκείνη την εικόνα που αντίκρισε μετά το ατύχημα, με τη νεκρή Στέλλα πάνω στο καπό και τον νεκρό Γιάννη στο έδαφος” ανέφερε.

Τέταρτος μάρτυρας, ο οποίος μετέβαινε στη δουλειά, κατέθεσε στη συνέχειαQ

“Είδα ενα μηχανάκι να σέρνεται καταπάνω μου στην άσφαλτο. Αυτομάτως το βλέμμα μου πήγε στο αντίθετο ρεύμα. Είδα έναν άνθρωπο στον αέρα κι ενα σκύλο

Ερωτώμενος όμως από την πολιτική αγωγή, αν θεωρεί λογικό να έχει επιταχύνει περισσότερο ακόμα ο οδηγός μετά την πρόσκρουση, όπως αναφέρεται στην πραγματογνωμοσύνη, απάντησε ότι δεν του φαίνεται λογικό.

Το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί