Με αφορμή την περιοδεία Πολάκη – Σπίρτζη: “Η αγανάκτηση να γίνει αγώνας για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος”

Στην ανταπόκριση του κόσμου κατά την περιοδεία του Παύλου Πολάκη και του Χρήστου Σπίρτζη στο Ηράκλειο, αναφέρεται σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Δείτε επίσης: Πύργος Μονοφατσίου: Πολάκης και Σπίρτζης κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική – Η εκδήλωση σε μια κατάμεστη αίθουσα (βίντεο – φωτο)

Σπίρτζης για κατολίσθηση στο δρόμο της Μεσαράς: Έτσι κάνει η ΝΔ τα έργα και προσπαθεί να τα ρίξει στον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Στο Ηράκλειο Π. Πολάκης και Χ. Σπίρτζης – Επί τάπητος η υποστελέχωση της ΔΕΥΑΗ στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Η ανακοίνωσή του:

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Ηράκλειο με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και περιοδεία σε Χαράκι, Αρμανώγεια, Καρκαδιώτισσα, Μεταξοχώρι, Τεφέλι παρουσία του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστο Σπίρτζη και του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη, η οποία κορυφώθηκε με την πολιτική εκδήλωση στον Πύργο Μονοφατσίου, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, με τη συμμετοχή του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Ενδιάμεσος σταθμός τα Πεζά, προκειμένου να γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη και το Αρκαλοχώρι, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανόλη Φραγκάκη, καθώς και με το σύλλογο σεισμοπλήκτων «Η Ελπίδα».

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου σεισμοπλήκτων περιέγραψαν τη δραματική κατάσταση που βιώνουν, καθώς όπως καταγγέλουν, από τις 10.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για αποζημιώσεις, μόλις 70 φυσικοί φάκελοι έχουν κατατεθεί στο γραφείο της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. στο Αρκαλοχώρι, με μόλις 4 μηχανικούς να καλούνται να διεκπεραιώσουν το σύνολο των αιτήσεων. Οι σεισμόπληκτοι, μετέφεραν την κραυγή αγωνίας των κατοίκων που πλέον και στην σκιά των ανατιμήσεων αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των ζημιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα τους. Καθημερινές είναι επίσης οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ζώντας στα κοντέινερ, ανησυχία λόγω καθυστερήσεων των διαδικασιών, ώστε να επιστρέψουν σπίτια τους και έκδηλος ο κίνδυνος ερημοποίησης των σεισμόπληκτων περιοχών.

Διαπιστώθηκαν επίσης καθυστερήσεις στις εργασίες κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλλι, έργο έτοιμο προς υλοποίηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την περιοδεία στην ενδοχώρα του Νομού, καταγράφηκε η απογοήτευση του κόσμου για την κατάσταση που επικρατεί, εξαιτίας της ακρίβειας και της βίαιης φτωχοποίησής του, την αγανάκτηση για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και την απλησίαστη τιμή των καυσίμων.

«Συζητώντας με αγρότες και κτηνοτρόφους, εκφράστηκε η αγανάκτηση τους, όχι μόνο για τη μειωμένη παραγωγή λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής (ζωοτροφές, κ.λ.π.). 

Στα πρόσωπα όλων, υπάρχει η αγωνία για το αύριο, αγανάκτηση για τον εμπαιγμό τους από κυβερνητικά στελέχη που με προκλητικές δηλώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα μόνο ανασφάλεια δημιουργούν στους πολίτες, τη στιγμή δε μάλιστα που η εγκατάλειψη της κοινωνίας από την κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο.

Δεν είναι κανονικότητα η φτώχεια, δεν είναι κανονικότητα η απελπισία, δεν είναι κανονικότητα η απώλεια τόσων ανθρώπων εκτός ΜΕΘ.

  Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κι εμείς μαζί τους, επιστρέφουμε την ατομική ευθύνη σε όλους εκείνους που μας χρέωσαν για όσα δε φταίμε, για εγκληματικές πολιτικές σε βάρος του λαού και προνομιακή μεταχείριση ημετέρων και ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων.

Δεσμευτήκαμε ότι θα κορυφώσουμε τον αγώνα, ο καθένας από την πλευρά του και όλοι μαζί με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να φύγει το ταχύτερο δυνατόν,  η πιο ανεύθυνη, ανάλγητη και τελικά η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί