Ο Δήμαρχος Ηρακλείου για τη συναυλία στο Πολιτιστικό υπέρ των θυμάτων του πολέμου, με Ρωσίδα και Ουκρανή μουσικούς

Μια πολύ σημαντική συναυλία για την στήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία, διοργανώνει το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 21.00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού». 

Στην εκδήλωση δίνει ξεχωριστή συμβολική αξία το γεγονός ότι επί σκηνής θα συναντηθούν η Ουκρανή Ντιάνα Τιστσένκο και η Ρωσίδα Αλένα Μπάεβα, δυο κορυφαίες βιολονίστριες, οι οποίες στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου. 

Δείτε: Η Ουκρανή Ντιάνα Τιστσένκο και η Ρωσίδα Αλένα Μπάεβα, μαζί σε συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Μαζί τους, διάσημοι σολίστ, όπως η Λετονή βιολίστα Σάντα Βίζινε, ο Ισραηλινός – Πορτογάλος τσελίστας Κιρίλ Ζλότνικοφ, ο Ουζμπεκιστανός-Γερμανός πιανίστας Μιχαήλ Λίφιτς και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες. 

Στη συναυλία περιλαμβάνονται έργα, όπως το Adagio του Μπάρμπερ, το θέμα από την κινηματογραφική παραγωγή «Η Λίστα του Σίντλερ», η Πρώτη Μπαλάντα του Σοπέν, η «Παθητική» Σονάτα του Μπετόβεν, το «Ενθύμιο από τη Φλωρεντία» του Ρώσου συνθέτη Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, καθώς και έργα των Αλμπινόνι και Μασενέ.

Σημειώνεται ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την στήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τόνισε σχετικά: «Θέλω να συγχαρώ τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΠΣΚΗ Μύρωνα Μιχαηλίδη για αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία. Πρόκειται για μια συναυλία με ισχυρό συμβολισμό, εξαιτίας της παρουσίας δυο σπουδαίων καλλιτεχνών, από την Ουκρανία και τη Ρωσία που συναντιούνται στη σκηνή για να στηρίξουν τα θύματα του πολέμου και να στείλουν από το Ηράκλειο σε ολόκληρο τον κόσμο το μήνυμα ότι η Τέχνη ενώνει». 

Περισσότερα για τη συναυλία, εδώ: https://bit.ly/3KLIFWq

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί