«Άδειαζε τον καθετήρα μόνος του»: Σοκάρουν οι καταγγελίες συγγενών του 55χρονου που «έσβησε» σε νοσοκομείο της Κρήτης

«Τους βρίσκαμε στο τηλέφωνο μόνο με μέσον, τους ένοιαζε μόνο να μην γίνει θέμα» είναι μερικά από τα όσα συγκλονιστικά μεταφέρει η οικογένεια

Ένα μοτίβο απάθειας και αναλγησίας με σοβαρές πλημμέλειες σε ό,τι αφορά την νοσοκομειακή περίθαλψη και την οργάνωση των κλινικών covid μεταφέρουν στο zarpanews.gr συντετριμμένοι οι συγγενείς του 55χρονου Χανιώτη που πέθανε την Κυριακή στο Νοσοκομείο Χανίων από σηψαιμικό σοκ, μετά από έναν μήνα νοσηλείας.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Νέοι θάνατοι ασθενών στην Κρήτη, μεταξύ των οποίων 55χρονος και 61χρονη – Αυξήθηκαν οι νοσηλείες

«Άδειαζε τον καθετήρα μόνος του…» – «Τους βρίσκαμε στο τηλέφωνο μόνο με μέσον» – «Έγιναν έξαλλοι όταν πήγαμε να τον πάρουμε» – «Τους ένοιαζε μόνο να μην γίνει θέμα» είναι μερικά από τα όσα συγκλονιστικά μεταφέρει η οικογένεια.

Σημειώνεται ότι όλες οι καταγγελίες είναι ενυπόγραφες και τα ονόματα των καταγγελλόντων είναι στην διάθεση του zarpanews.gr για κάθε ενδιαφερόμενο:

«Τον κηδεύσαμε χθες, 55 χρονών άνθρωπο…»

Ο θείος μου, 55 ετών, κατέληξε την Κυριακή στο Νοσοκομείο Χανίων. Εύχομαι να είναι ο τελευταίος. Μπήκε εκεί πριν από έναν μήνα και δεν τον ξαναείδαμε…

Ο θείος μου, κόλλησε κορονοϊό, τον πέρασε σπίτι και επειδή συνέχισε να έχει κάποιες ενοχλήσεις στα πνευμόνια, τον πήγαμε στο νοσοκομείο.

Τον έβαλαν μέσα στη μονάδα covid παρότι ήταν αρνητικός στον κορονοϊό. Εγώ η ίδια του είχα κάνει το τεστ στο σπίτι.

Τις πρώτες μέρες περίπου από τις ακτινογραφίες που του έκαναν στους πνεύμονες μας έλεγαν ότι πάει καλά και σιγά – σιγά καθαρίζει. Εννοείται βέβαια ότι δεν μας άφηναν να τον δούμε.

Την 8η μέρα νοσηλείας, ξαφνικά η νοσηλεύτρια μας είπε ότι η κατάσταση χειροτερεύει και ότι ίσως να χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Εμείς τρελαθήκαμε, αρχίσαμε να τους ψάχνουμε στα τηλέφωνα αλλά δεν μας το σήκωνε κανείς. Αυτά έγιναν την Κυριακή των Αποκριών.

Στο μεταξύ συνεννοηθήκαμε με ιδιωτική κλινική των Χανίων να τον μεταφέρουμε εκεί. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και μπορούσαν να τον δεχτούν εφόσον ο άνθρωπος πλέον ήταν αρνητικός στον κορονοϊό. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, αθλητικό τύπο, γυμνασμένο «πέτρα», με ιστορικό νεφροπάθειας αλλά χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας.

Έτσι Καθαρά Δευτέρα το πρωί πάει ο πατέρας μου, ο παππούς μου και η γυναίκα του να υπογράψουν, να τον πάρουμε από ‘κει. Εννοείται ότι πάλι στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε κανείς. Χτυπώντας πόρτες βρήκαν μία νοσοκόμα και της είπαν τον λόγο που βρίσκονταν εκεί κι ότι σκόπευαν να τον πάρουν να τον μεταφέρουν σε κλινική.

Τότε «ξαφνικά» εμφανίστηκαν οι γιατροί, μας έπαιρναν μόνοι τους τηλέφωνο, γιατί φοβήθηκαν την δημοσιοποίηση. «Να μην γίνει θέμα» μας έλεγαν και μας ξαναέλεγαν «να μην γίνει θέμα». (σ.σ. τα ονόματα των γιατρών που εμπλέκονται στο συμβάν αναφέρονται στην καταγγελία που έχει στην διάθεσή του το zarpanews.gr).

Θέλω να σας πω ότι όλο αυτό το διάστημα της νοσηλείας του, πριν τελικά μπει στην Εντατική όπου πέθανε, του είχαν τοποθετήσει καθετήρα για τα ούρα για να μην σηκώνεται ο ίδιος όπως του είπαν. Ο καθετήρας γέμιζε και δεν υπήρχε κανείς να του τον αδειάζει. 

Εάν ήταν μέρα, ο ίδιος μας έπαιρνε τηλέφωνο και μετά προσπαθούσαμε εμείς από το σπίτι να ειδοποιούμε το νοσοκομείο να πηγαίνουν να του τον αδειάζουν. Τόση ξεφτίλα! Ένα βράδυ επειδή δεν μπορούσε να βρει κανέναν, προσπάθησε μόνος του να πάρει δύο πλαστικά μπουκάλια νερό και να αδειάσει τον καθετήρα.

Την επόμενη μέρα Τρίτη πρωί, όταν τον ειδοποιήσαμε ότι έχουμε κανονίσει να πάει να τον πάρει ασθενοφόρο από ιδιωτική κλινική για να το μεταφέρουν και μαθεύτηκε, όλοι εκεί, ειδικά οι γιατροί έγιναν έξαλλοι. Αφού είδαν ότι δεν έβγαλαν άκρη με ‘μας, στη συνέχεια έπιασαν και τον ίδιο και μάλιστα επιστράτευσαν και έναν γιατρό που έχει και άλλη ιδιότητα.

Εκείνος τον έπεισε να μείνει κι ότι μόνο εκεί θα τον φροντίσουν σωστά. Έτσι τον κατάφεραν και υπέγραψε ο ίδιος να διασωληνωθεί.

Τις 20 μέρες που ακολούθησαν που ήταν και οι τελευταίες μέρες της ζωής του, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι τραβήξαμε για να μαθαίνουμε για την υγεία του. Δεν μας σήκωναν τα τηλέφωνα. Μια μέρα αναγκάστηκε ο πατέρας μου να βάλει μέχρι και «μέσον» να μεσολαβήσει για να τους μιλήσουμε.

Εμείς χθες τον κηδεύσαμε, 55χρονών άνθρωπο, γιατί κόλλησε το ένα μικρόβιο μετά το άλλο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Δεν χρειάζεται να σας πω αυτός ο άνθρωπος, γυμνασμένος, ένα σώμα πέτρα το πώς κατάντησε. Σάπισε ολόκληρος.

Εύχομαι σε κανένα σπίτι να μη συμβεί η συμφορά που συνέβη στο δικό μας και λυπάμαι για την κατάντια του νοσοκομείου μας εν έτη 2022.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί