Στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρέσβης της Ινδίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Ο Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα Amrit Lugun επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. 

Στη συνάντηση ο Ινδός Πρέσβης εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη επίσκεψη που κάνει στη Κρήτη δηλώνοντας ενθουσιασμένος. Σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι, με τον Περιφερειάρχη συζητήθηκαν θέματα για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Κρήτη στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της ενέργειας και του πολιτισμού. Μάλιστα επεσήμανε, ότι, επισκέφθηκε και το εργοτάξιο στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι, όπου συμμετέχει Ινδική κατασκευαστική εταιρεία. 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας για την επίσκεψη τον Ινδό Πρέσβη, ανέφερε ότι, η Ινδία είναι μια μεγάλη τουριστική αγορά και μπορεί να ενισχυθεί ο εισερχόμενος τουρισμός από τη χώρα αυτή στην Ελλάδα και στην Κρήτη. Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή, πριν την πανδημία του κορονοϊού η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Ινδίας με θετικά αποτελέσματα. 

Στη συνάντηση, ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, συζητήσαμε επίσης τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας Κρήτης-Ινδίας στο εμπορικό-οικονομικό επίπεδο, στον τομέα της ενέργειας καθώς το νησί μας είναι ενεργειακός κόμβος στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη ευρύτερα. 

Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχθηκαν δώρα και συγκεκριμένα βιβλία αναφοράς στην Κρήτη και στην Ινδία. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί