Πατήρ, υιός και… ολίγον πνεύμα!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Το τρισυπόστατο της ορθόδοξης πίστης, «Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα» αποτυπώνεται και στην πολιτική σκηνή με την έντονη παρουσία των δύο πρώτων και την πλήρη απουσία του «Αγίου Πνεύματος» ή μάλλον γενικά του «Πνεύματος»! 

Ο μεν «Πατήρ» μας έχει αλλάξει κυριολεκτικά και μεταφορικά τα … φώτα με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος να φτωχοποιούν τάχιστα την ελληνική κοινωνία, ενώ ο «Υιός» αναρτά αρλουμπίτσες ανέμπνευστες παριστάνοντας τον δήθεν «ψαγμένο» και να συστήνεται στην κοινή γνώμη ειρωνευόμενος καλλιτέχνες που έχουν το θράσος να μην παίρνουν «γραμμή» από τον Ψαριανό και τον Καλύβα για να εκφράσουν τα αντιπολεμικά τους μηνύματα!

Ως γνωστόν η Ελλάδα είναι μια χώρα κοιτίδα της οικογενειοκρατίας, ανατροφοδοτούμενης από τους «πελάτες»-ψηφοφόρους και τα σόγια ή κατά άλλους τα πολιτικά «τζάκια» καπνίζουν δεκαετίες τώρα ρυπαίνοντας την πολιτική ατμόσφαιρα κατά τρόπο ανυπόφορο και δυσώδη ενίοτε.

Βέβαια οι «Πατέρες» και οι «Υιοί» φέρουν ως εχέγγυα της πολυπραγμοσύνης και των διανοητικών τους ικανοτήτων βαρύγδουπους τίτλους σπουδών, ξεκινώντας από τα εγχώρια Κολλέγια και φτάνοντας στα χορηγούμενα Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. ενώ τα «διδακτορικά» -τύπου Περιφερειάρχου- πιστοποιούν την «επιστημοσύνη», αλλά δεν τεκμηριώνουν το … «Πνεύμα» που απουσιάζει σε αυτούς, είτε στην «Αγία» είτε στην απλή του μορφή!

Τον τελευταίο καιρό ο «Πατήρ» και ο «Υιός» έχουν επιδοθεί σε επικοινωνιακά «κολπάκια» που προκαλούν αλλεργία στον στοιχειωδώς σκεπτόμενο πολίτη που βιώνει την οικονομική καταλήστευσή του και το γκρέμισμα κάθε προοπτικής για αξιοπρεπή διαβίωση αυτού και της οικογένειάς του.

 Ο μεν «Πατήρ» δεν κάνει άλλη δουλειά παρά με «διαγγέλματα» να μας υπενθυμίζει ότι είναι με την «σωστή πλευρά της Ιστορίας» -αν και δεν ρώτησε την Ίδια- και ο «Υιός» να αναρτά δήθεν «ευφυολογήματα» στα διαλείμματα των «παρτίδων» του αγαπημένου του ιντερνετικού παιγνιδιού warzone με στόχο τον … Νταλάρα, τον Αγγελάκα και την Μποφίλιου!

Επειδή οι μέρες που έρχονται για την κοινωνία είναι ΜΑΥΡΕΣ, καλό είναι τα «πολιτικά» τζάκια να μην ρυπαίνουν περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της χώρας με «αξύριστα» διαγγέλματα και ειρωνικές αναρτήσεις εκκολαπτόμενων ρυπο-ΓΟΝΩΝ πολιτικών!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί