Ένταση και διακοπή στη δίκη Φιλιππίδη – Επίθεση στα θύματα

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με επίθεση στα θύματα που κατήγγειλαν τον βιασμό τους ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η ένταση χτύπησε κόκκινο όταν η μία εκ των δύο δικηγόρων του ηθοποιού, Κική Μπακιρτζίδου , η οποία αντιτάχθηκε στο αίτημα για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών, απευθυνόμενη προς τα θύματα τους είπε: «Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των δικηγόρων τους.

Έντονη ήταν η αντίδραση του δικηγόρου πολιτικής αγωγής των δυο θυμάτων Αλέξανδρου Μίντζια, ο οποίος σε υψηλούς τόνους απάντησε: «Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή».

Το δικαστήριο έχει διακόψει προκειμένου να εξετάσει το αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών.

Με άκρα μυστικότητα και από την πίσω πόρτα έφτασε νωρίς το πρωί ο Πέτρος Φιλιππίδης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα εκτός απροόπτου η δίκη του για βαρύτατες πράξεις σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του.

Ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού είχε απουσιάσει από την έναρξη της διαδικασίας, στις 18 Μαρτίου, επικαλούμενος λόγους υγείας. Ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε ζητήσει τότε την διακοπή της δίκης ώστε ο εντολέας του να παρασταθεί στο δικαστήριο και να δηλώσει την θέση του έναντι όσων του καταλογίζονται στην δικογραφία. Ανέφερε μάλιστα πως πρόθεση του ηθοποιού είναι να υποβάλει ερωτήσεις στις συναδέλφους του που τον καταγγέλλουν.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία και να βρεθούν στο βήμα του μάρτυρα οι γυναίκες που καταγγέλλουν τον συνάδελφο τους. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι προς το παρόν ζητούμενο αν οι καταθέσεις τους θα δοθούν παρουσία κοινού στην αίθουσα ή αν μιλήσουν στους δικαστές χωρίς δημοσιότητα. Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του κατηγορούμενου, ενημερώθηκε ότι η Πολιτική Αγωγή προτίθεται σήμερα να ζητήσει κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία για τις καταθέσεις των τριών καταγγελλουσών, αίτημα που ο Μιχ. Δημητρακόπουλος άφησε να εννοηθεί πως τον προβληματίζει καθώς όπως αναφέρει: «Πιστεύω ότι η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση».

Αν η πλευρά των θυμάτων, επικαλούμενη προστασία του ιδιωτικού και οικογενειακού βίου, αλλά και ψυχική ταλαιπωρία των τριών γυναικών, όπως ορίζεται στην σχετική διάταξη της Ποινικής Δικονομίας, ζητήσει να καταθέσουν με κλειστές τις πόρτες του ΜΟΔ, το δικαστήριο αφού ακούσει την εισαγγελική πρόταση για τα θέμα, θα σταθμίσει τα δεδομένα και θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που θα αναγνωστεί στο δικαστήριο, ο προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο ηθοποιός, φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Οι δύο πράξεις, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου βρέθηκαν οι συνάδελφοι του για επαγγελματικούς λόγους, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, επίσης μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.

Πλην των τριών γυναικών, στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι συνάδελφοι τους μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί