Χ. Μαμουλάκης: Ακρίβεια και ανατιμήσεις σαρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις (Βίντεο)

Δήλωση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη:

«Ακρίβεια και ανατιμήσεις, σαρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό βιώνουμε σήμερα. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με το λουκέτο. Τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση. Οι εργαζόμενοι βλέπουν τον μισθό να τελειώνει στην μέση του μήνα. «Μα ακρίβεια υπάρχει παντού», μας λένε. Ναι, αλλά ξέρετε τι έχουν κάνει οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες;

• 11 από αυτές έχουν προχωρήσει σε μειώσεις φόρων!

• 8 χώρες έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των λιανικών τιμών της ενέργειας!

• 5 έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των χονδρικών τιμών της ενέργειας!

• 7 χώρες έχουν προχωρήσει σε νομοθεσία για φόρο στα ουρανοκατέβατα κέρδη αυτών των εταιρειών!

• Η Ισπανία και η Πορτογαλία τέλος, στην πρόσφατη σύσκεψη κορυφής, διεκδίκησαν και πέτυχαν για τους πολίτες τους, χαμηλότερες τιμές στο ρεύμα, μέσω της παρεμβατικότητας των κρατών.

Τι κάνει η δική μας Κυβέρνηση; Επιδοτεί την αισχροκέρδεια και τα γαλάζια golden boys με μισθούς από 8.000 ως 28.000 ευρώ. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ένα σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας, στήριξης των μικρών και μεσαίων, αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας και αυτού του πρωτοφανούς κύματος των ανατιμήσεων. Τέτοιο σχέδιο, από μια κυβέρνηση που μας έλεγε ότι η ακρίβεια τελειώνει τα Χριστούγεννα, ότι η λύση στους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος είναι να μην αφήνουμε ανοικτά τα φώτα και τον θερμοσίφωνα και ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο, δεν μπορεί να προκύψει. Ζουν σε άλλο κόσμο!

Γι’ αυτό και απορρίπτουν την μια μετά την άλλη τις προτάσεις αντιμετώπισης της κρίσης που καταθέτουμε ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Είναι πλέον αυταπόδεικτο, πως μόνο μία κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο, που έχει στόχο και σχέδιο για την στήριξη της κοινωνίας με ισχυρή παρέμβαση του κράτους στην αγορά, μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Τα μέτρα που έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και μήνες είναι τα ακόλουθα:

• Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

• Πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου

• Χτύπημα της αισχροκέρδειας

• Μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης

• Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

Επιβάλλεται να στηριχθεί η κοινωνία για να έχουμε προοπτική ως χώρα και ως λαός. Και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με μια προοδευτική διακυβέρνηση!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί