Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Πόμπια

Στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στην Πόμπια του Δήμου Φαιστού συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης,  με κλιμάκιο της ΚΟΒ Μεσαράς του ΚΚΕ.  

Όπως τόνισε -σε σχετική δήλωσή του- ο Μανώλης Συντυχάκης : 

«Ο λαός μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει τα συμπεράσματα από την Επανάσταση του 1821 ότι το “παλιό” και “ξεπερασμένο”, όσο ακλόνητο κι αν φαίνεται, θα ηττηθεί, με την πάλη των λαών . Στη σημερινή εποχή, ο καπιταλισμός είναι το ιστορικά ξεπερασμένο σύστημα, διάτρητο από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις του, τροχοπέδη προόδου.  Και  η μοναδική προοδευτική απάντηση είναι η  αναγκαιότητα της πάλης για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας της φτώχειας και των πολέμων.  Της πάλης για τον σοσιαλισμό,  που είναι ταυτισμένος με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών,  τη συναδέλφωση των λαών.  

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, αυτές τις μέρες, δίνουν τη μάχη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, κατά της εμπλοκής της χώρας και της συμμετοχής του λαού μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ιμπεριαλιστών, στρατόπεδο ληστών. Αυτή είναι η επιλογή που αντιστοιχεί στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα. 

Αυτός είναι ο δίκαιος αγώνας που στρέφεται κατά κάθε περικύκλωσης και εισβολής, κατά κάθε ξένης κατοχής και μπορεί να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας όταν χρειαστεί. Αυτός είναι ο δίκαιος αγώνας για τα δικαιώματα του λαού μας και των άλλων λαών, την κοινή πάλη, για την ανατροπή της εξουσίας των λίγων που θησαυρίζουν στις πλάτες των πολλών.» 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί