Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες 53χρονου που βίαζε ανήλικη

Στη δημοσιότητα έδωσε η ελληνική αστυνομία τα στοιχεία της ταυτότητας και φωτογραφίες του 53χρονου που βίαζε την ανήλικη κόρη της συντρόφου του στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 53χρονου ημεδαπού, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανήλικου παθόντα που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο κατ’ εξακολούθηση, παρουσίαση πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο τον οποίο τον έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει και να τον φυλάσσει έστω και προσωρινά κατ’ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση.

Δείτε εδώ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του.

Ο 53χρονος συνελήφθη στις 16 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη με κατηγορίες για γενετήσιες πράξεις, βιασμό και απειλή κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 13χρονου κοριτσιού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και τις 14/03/2022, προέβαινε κατ’ εξακολούθηση σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της συντρόφου του, απειλώντας την ότι θα χώριζε τη μητέρα της που πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Το παιδί που βίωνε τη φρίκη στα χέρια του ατόμου αυτού βρήκε το θάρρος και εκμυστηρεύτηκε τα όσα ζούσε σε γυναίκες εκπαιδευτικούς του σχολικού της περιβάλλοντος, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό και το θάρρος της ανήλικης να το αντιμετωπίσει, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει ότι υπάρχουν τρόποι προκειμένου ένα άτομο που έχει βιώσει μία αντίστοιχη συμπεριφορά, να μπορέσει να τη διαχειριστεί.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

  • Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν ευθύνεστε εσείς για τη συμπεριφορά του θύτη.
  • Μπορείτε να μιλήσετε σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεστε για το τι σας έχει συμβεί, ώστε να σας βοηθήσει.
  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με άτομα του υποστηρικτικού σας περιβάλλοντος, με ειδικό ψυχικής υγείας ή με κάποια από τις γραμμές/δομές ψυχοκοινωνικής στήριξης, ώστε να αντλήσετε δύναμη, να ξεπεράσετε το φόβο σας και να απεγκλωβιστείτε από την κατάσταση στην οποία έχετε περιέλθει.
  • Θυμηθείτε ότι και άλλα άτομα έχουν υποστεί παρόμοια συμπεριφορά. Δεν είστε μόνοι.
  • Έχετε κατά νου ότι άτομα που ζήτησαν βοήθεια και κατήγγειλαν τέτοιου είδους πράξεις (βλ. παρακάτω που μπορείτε να απευθυνθείτε) κατάφεραν να διαχειριστούν τις επιπτώσεις και να διαφυλάξουν την ψυχοσυναισθηματική τους ισορροπία.
  • Σκεφτείτε ότι με την αναφορά – καταγγελία των σε βάρος σας πράξεων, προστατεύετε και άλλα άτομα από τον ίδιο δράστη ή άλλους πιθανούς δράστες.

Πού μπορείτε να απευθυνθείτε;

  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε το 100 και αν δε μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε μήνυμα ( sms ) γράφοντας το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση και το είδος της επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου»).
  • Μπορείτε να μεταβείτε στην πλησιέστερη αστυνομική υπηρεσία και να αναφέρετε τι σας έχει συμβεί.
  • Αν πρόκειται για συμβάν που λαμβάνει χώρα μέσα στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας ( δείτε τηλέφωνα )

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί