ΣΥΡΙΖΑ για Σύνοδο Κορυφής: «Αποδείχτηκε η ανεπάρκεια του Κ. Μητσοτάκη»

Για ανεπάρκεια η οποία “αποδείχτηκε” στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα συμπεράσματα και τις νέες δυνατότητες που προέκυψαν και δίνονται στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των υψηλών τιμών.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για μέτρα που “άλλες χώρες υλοποιούν, που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτείνει εδώ και μήνες, αλλά ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να εφαρμόσει”, τονίζοντας πως “υπάρχουν λύσεις αλλά ο κ. Μητσοτάκης όχι απλά δεν τις διεκδίκησε αλλά τις αρνήθηκε”.

Αναλυτικά:

Στη χθεσινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποδείχτηκε η ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη αλλά και τα συμφέροντα που πραγματικά εξυπηρετεί. Αν και αρνητικός πρωταθλητής στις χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος στην Ευρώπη δεν διεκδίκησε αλλά έχασε και την ευκαιρία να κερδίσει κάτι για την πατρίδα μας, όσο και αν προσπαθούν κυβέρνηση και φιλικά μέσα να θολώσουν τα πραγματικά αποτελέσματα του χθεσινού συμβουλίου.

Η απόφαση επισημαίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα αλλά και την αναγκαιότητα να εφαρμόσει τα μέτρα της εργαλειοθήκης της Κομισιόν, που από τον Οκτώβριο του 2021 προτείνει μείωση των φορολογικών βαρών στα καύσιμα, καθώς και τη φορολόγηση των ουρανοκατέβατων κερδών. Μέτρα που άλλες χώρες υλοποιούν, που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτείνει εδώ και μήνες, αλλά ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να εφαρμόσει.

Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα σε κράτη μέλη να εφαρμόσουν επιπλέον μέτρα για τη μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως το πλαφόν στα κέρδη ή και στις τιμές χονδρικής και λιανικής στην ενέργεια. Η διακριτή αναφορά σε Ισπανία και Πορτογαλία από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί μία απόδειξη ότι υπάρχουν λύσεις αλλά ο κ. Μητσοτάκης όχι απλά δεν τις διεκδίκησε αλλά τις αρνήθηκε.

Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα. Ο κ. Μητσοτάκης ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει τους καταναλωτές και την οικονομία με ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους ρεύματος. Παραπέμπει συνεχώς σε αιτίες έξω από την Ελλάδα και σε λύσεις που θα έρθουν από την Ευρώπη για να κρύψει την ανεπάρκειά του αλλά και τη στήριξη που παρέχει στην αισχροκέρδεια και στα ουρανοκατέβατα κέρδη στη χώρα μας.

Οι καταναλωτές όμως και οι επιχειρήσεις ξέρουν. Οι λογαριασμοί που λαμβάνουν έχουν υπογραφή Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί