Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανοίγουν δέκα νέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Τη συμφωνία για τη δημιουργία δέκα ανθρωπιστικών διαδρόμων προκειμένου να απομακρυνθούν άμαχοι ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία να μπαίνει στον δεύτερο μήνα.

Mιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, είπε πως οι άμαχοι που προσπαθούν να φύγουν από την πολιορκούμενη Μαριούπολη θα πρέπει να το κάνουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις δεν αφήνουν λεωφορεία να περάσουν από τα σημεία ελέγχου που έχουν στήσει γύρω από τη νότια πόλη-λιμάνι.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Η Ουκρανία και η Ρωσία επέρριψαν η μία στην άλλη την ευθύνη, όταν ανθρωπιστικοί διάδρομοι δεν λειτούργησαν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο
Νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει στο Κίεβο από απόψε έως το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

«Η στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να ενισχύσει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Θα διαρκέσει από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαρτίου», ανέφερε ο δήμαρχος στο Telegram.

Επικοινωνία του δημάρχου της Μαριούπολης με τον Γάλλο πρέσβη
Ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε πως μίλησε με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουκρανία σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν για την απομάκρυνση των αμάχων, μετά τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ότι θα προτείνει στη Ρωσία ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τους αμάχους να φύγουν από την πόλη, η οποία τελεί υπό την πολιορκία των ρωσικών δυνάμεων.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποΐτσένκο είπε πως η κατάσταση στην περικυκλωμένη πόλη παραμένει κρίσιμη, με οδομαχίες να διεξάγονται στο κέντρο της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί