Πέθανε στα 50 ο σπουδαίος ντράμερ των Foo Fighters, Τέιλορ Χόκινς

«Η οικογένεια των Foo Fighters είναι συντετριμμένη από την τραγική και πρόωρη απώλεια του αγαπημένου μας Taylor Hawkins» ανακοίνωσε τη νύχτα το αγαπημένο ροκ συγκρότημα, χωρίς να διευκρινίσει την αιτία του θανάτου.

«Το μουσικό του πνεύμα και το μεταδοτικό χαμόγελό του θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας 
(…) Οι καρδιές μας είναι με τη σύζυγό του, παιδιά και την οικογένειά του».

Πρώην ντράμερ των Nirvana, είχε παίξει επίσης με τις τραγουδίστριες Αλάνις Μορισέτ και Σας Τζόρνταν, πριν ενταχθεί στην ομάδα του Ντέιβ Γκρολ από το 1997, για να παίξει τα επόμενα 25 από τα 28 χρόνια ύπαρξης της.https://b11f50df6829fbce01d68cf218df078d.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Έπαιξε σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, όπως το “Learn to Fly” ή το “Best of You”. Μετά τον ιδρυτή και frontman των Foo Fighters, ο Χόκινς ήταν ίσως το πιο σημαντικό μέλος του γκρουπ, και εμφανιζόταν τακτικά δίπλα του σε συνεντεύξεις.  

Η αμερικανική μπάντα, μία από τις πιο επιδραστικές της εναλλακτικής ροκ, επρόκειτο να παίξει την Παρασκευή στην Μπογοτά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Estéreo Picnic. Στο σόου με τα 19 τραγούδια ο Χόκινς θα τραγουδούσε το “Somebody to Love” των Queen, μια διασκευή του “Been Caught Stealing” των Jane’s Addiction και ένα τελευταίο encore του “Everlong”.

Η διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι το συγκρότημα αποσύρεται από το τριήμερο λόγω του θανάτου του Χόκινς. «Με ραγισμένη καρδιά, είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για πολύ θλιβερά νέα (…) οι Foo Fighters δεν μπορούν να εμφανιστούν απόψε και ακύρωσαν την υπόλοιπη περιοδεία τους στη Νότια Αμερική».

Μετά την εμφάνιση τους στην Κολομβία, είχαν προγραμματιστεί να παίξουν στο Lollapalooza Brasil του Σάο Πάολο, πριν συνεχίσουν την περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

https://youtu.be/4j0wVOcyd3g

Η συγκλονιστική είδηση ​​του θανάτου του μουσικού ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο προκαλώντας θλίψη στους θαυμαστές της μπάντας και όχι μόνο. «Δεν λέω αντίο», είπε ο Ντέιβ Γκρολ στο πλήθος πριν ξεκινήσει το Everlong στο παραπάνω βίντεο. «Δεν μου αρέσει να λέω αντίο. Ξέρω ότι πάντα θα επιστρέφουμε… Αν επιστρέψεις, θα επιστρέψουμε, οπότε δεν θα χρειαστεί να σου πω αντίο».

Στο τέλος του τραγουδιού ο ντράμερ πέταξε τα μπαστούνια του στο κοινό, έβαλε το χέρι του πάνω από τον ώμο του Γκρολ και υποκλίθηκε με το υπόλοιπο συγκρότημα. Λάμπει από χαρά. Πέθανε μόλις πέντε ημέρες αργότερα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί