Με την κοπή της πίτας η ολομέλεια του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε υβριδικά η ολομέλεια του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων την Τρίτη 22.03.2022 στο ξενοδοχείο Galaxy στo Ηράκλειο.

    Αρχικά ο πρόεδρος κ. Σφακιανάκης Γιώργος, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τα μέλη και τους ομιλητές για την παρουσία τους.

 Τα θέματα που συζητήθηκαν στην ολομέλεια:

 Ο κ. Τσαουσίδης Στάθης από την εταιρεία Ecoline Α.E, εμπορική εταιρεία προϊόντων επαγγελματικού καθαρισμού έκανε μια σύντομη παρουσίαση σχετικά με την Αειφόρος ανάπτυξη στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας – ανάπτυξη και χρήση καινοτόμων προϊόντων καθαρισμού ξενοδοχειακών επιχειρήσεων – υπολογισμός περιβαλλοντικού αποτυπώματος – πιστοποιήσεις ECOLABEL & cradle to cradle. 

 Παρουσίαση εκπαιδευτικού ομίλου “Μητροπολιτικού Κολεγίου και ΙΕΚ ΑΚΜΗ”, ένα μεγάλο εκπαιδευτικό  φορέα που διαθέτει ειδικότητες σε πολλούς τομείς συμπεριλαμβανομένου τις σπουδές Γαστρονομίας, Τουρισμού και Φιλοξενίας από τον κ. Συλιγνάκη Κώστα και κ. Λουλάκη Βασίλη.

Ακολούθησε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου και των δύο φορέων. 

Ο  κ. Νικολόπουλος Γιώργος, από την εταιρεία πιστοποιήσεων Eurocert παρουσίασε  την πιστοποίηση του νέου σήματος  «PET FRIENDLY BY EKONAV” που αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο που θα δώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν και τους προορισμούς, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό πελατών που επιθυμούν να ταξιδέψουν μαζί με το κατοικίδιο τους.

Στην ολομέλεια παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι   των ξενοδοχειακών ενώσεων της Κρήτης και έγινε συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις και τα θέματα που αφορούν τον Ξενοδοχειακό κλάδο. Το λόγο πήραν κατά σειρά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, κ. Χαλκιαδάκης Νίκος, ο  Πρόεδρος  της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου, κ. Τσακαλάκης Εμμανουήλ, ο Έφορος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, κ. Κατάκης  Δημήτρης  και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λασιθίου κ. Βαρκαράκης Μανόλης.

Ενημέρωση από τον κ. Μπαντουβά Κώστα από το Τουριστικό γραφείο Cretan Holidays και μέλος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων  Κρήτης, σχετικά με την πορεία των κρατήσεων και στις τάσεις που διαμορφώνονται στις τουριστικές αγορές σε σχέση με τις τρέχουσες  εξελίξεις που επηρεάζουν  τον τομέα του Τουρισμού. 

Ενημέρωση από τον κ. Αντύπα Σηφάκη (Millennium Travel) για τις τουριστικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και υπογράμμισε πως πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε αυτούς τους λαούς στις καρδιές μας και να κρατήσουμε την αγάπη αυτών για την Ελλάδα.

Ο κ. Πελεκανάκης Γιώργος, Πρόεδρος της ΠΟΔΙΞ, έκανε μια σύντομη αναφορά σχετικά με τα νέα πρωτόκολλα και παρουσίασε μια μελέτη σχετικά με την αλλαγή δεδομένων στην παραγωγή και διάθεση των κατεψυγμένων προϊόντων (κρέατα, ψαρικά και λαχανικά)  όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις συνέπειες που υπέστη ο κλάδος των τροφίμων κατά την περίοδο της πανδημίας και τον  πόλεμο στην Ουκρανία.

  Έγινε παρουσίαση αρκετών νέων μελών από τον Πρόεδρο κ. Σφακιανάκη Γιώργο 

και τόνισε ότι ο ΠΣΔΞ είναι έτοιμος να υποδεχτεί σύντομα ακόμη περισσότερα νέα μέλη που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να ενταθούν στο δυναμικό του  Συλλόγου.

Ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση των μελών για διάφορα επίκαιρα θέματα συλλογικού ενδιαφέροντος .

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας του Συλλόγου και με τις ευχαριστίες του προέδρου , στη Διοίκηση και την Διεύθυνση του ξενοδοχείου Galaxy, για την άψογη φιλοξενία.

.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί