Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τρία άτομα στο Ανθρωποκτονιών πριν τις συλλήψεις

Ολοκληρώνεται ώρα με την ώρα η υπόθεση για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Μία ανάσα πριν το τέλος βρίσκεται η υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, δεδομένου ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει φτάσει σε συμπέρασμα το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες «δένει» με ακλόνητα στοιχεία.

Το τραγικό είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, οι αποκαλύψεις σχετικά με την μητέρα -κυρίως- των παιδιών πολλαπλασιάζονται δημιουργώντας οργή στην κοινή γνώμη που παρακολουθεί για σχεδόν μήνες την υπόθεση. Τα σχόλια στο twitter με το hashtag «patra» είναι ενδεικτικά της ανυπομονησίας του κόσμου να μάθει επιτέλους τι έχει συμβεί και πέθαναν το ένα μετά το άλλο τα τρία κοριτσάκια στην Πάτρα.

Πρώτα οι καταθέσεις των… τριών και έπειτα τα εντάλματα

Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για τρία άτομα τα οποία έχουν μπει στο «στόχαστρο» των ερευνών τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν και να απαντήσουν στα ερωτήματα των ανθρώπων που εκτελούν την έρευνα. Οι συλλήψεις -αν και εφόσον- θα προκύψουν μετά τις καταθέσεις. Την πληροφορία αυτή είχε δώσει πριν μερικές ημέρες και ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος είχε αναφερθεί στη θεία των παιδιών.

Ο δημοσιογράφος έχει εντοπίσει 3 σημεία που σύμφωνα με πληροφορίες αναλύονται από τους αστυνομικούς. Τρία σημεία που η αδερφή της μητέρας «μπέρδεψε» τα γεγονότα και οι εξηγήσεις της, όταν κληθεί θα έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι επειδή η Τζωρτζίνα απεβίωσε στην Αθήνα, μπορεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να διαβιβάσει τον φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών και να ζητήσει από εκεί ένταλμα σύλληψης. Νομικοί θεωρούν ότι αυτό είναι πιο πιθανό σενάριο, αφού η πλειοψηφία των μαρτύρων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας, έγινε στην πρωτεύουσα!

Ο Απόστολος Λύτρας, ως δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, δηλώνει πως ο φάκελος θα σταλεί στην Πάτρα, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έδωσε την «παραγγελία» για προκαταρκτική έρευνα και μετά μπορεί όντως να αποσταλεί στην Αθήνα.

Επιμένει η μητέρα

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Παρακολουθούμε κατά πόσο εξελίσσονται οι έρευνες και με ποιους ρυθμούς. Όλες οι πληροφορίες που προκύπτουν μας κρατούν σε αναμονή, πάντα υπάρχει κινητικότητα, ότι δόθηκαν κάποια εντάλματα σύλληψης ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε, από τις τοπικές αρχές, εάν τα εκτέλεσε η Εισαγγελία της Πάτρας», ανέφερε αρχικά.

«Η μητέρα δεν βρίσκει πραγματικό στοιχείο που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για τον θάνατο των παιδιών»

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, τόνισε πως μίλησε πολλές φορές με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία επιμένει ότι ο θάνατος των παιδιών ήταν παθολογικός.

«Δεν γνωρίζω εάν οι μαρτυρίες έχουν κατατεθεί εγγράφως στην Εισαγγελία ή εάν έχουν γίνει σε ανεπίσημο επίπεδο. Μέσα από τη συζήτηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι έτοιμη να μιλήσει για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών στις αρμόδιες αρχές. Είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις των θανάτων των 3 κοριτσιών. Αυτό το οποίο μου μετέφερε η μητέρα είναι ότι δεν βρίσκει πραγματικό στοιχείο που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για τον θάνατο του ενός ή των τριών παιδιών. Το δημοσίευμα ότι η Τζωρτζίνα κατάπιε αποτσίγαρα ήταν ψευδές και υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Δεκάδες τα πρόσωπα που έχουν καταθέσει

Γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία όπου πέρασε το Γολγοθά της η 9χρονη Τζωρτζίνα το τρίτο και τελευταίο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη βάζουν φωτιά στην υπόθεση θρίλερ με τις καταθέσεις τους στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, τις οποίες αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Το twitter γέμισε με μηνύματα συνοδευόμενα από το hashtag «patra», με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί όπως φαίνεται σοκαρισμένη αλλά και οργισμένη την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών

Δώδεκα – δεκατρείς από τους συνολικά 70 εργαζόμενους από τέσσερα νοσοκομεία που έχουν κληθεί να καταθέσουν ανέφεραν πως η ενημέρωση τους από τη μητέρα έγινε με καθυστέρηση στα δυο κρίσιμα συμβάντα που είναι όταν υπέστη ανακοπή στο Καραμανδάνειο στις 11 Απριλίου του 2021 και στο δεύτερο περιστατικό που οδήγησε στο θάνατό του στο νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου του 2022.

Στα τρία από τα τέσσερα νοσοκομεία αναφέρουν πως η 33χρονη ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο για το παιδί της, ενώ νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο και την παιδιατρική του Ρίο κατέθεσαν πως τους είχε ρωτήσει αν υπάρχουν κάμερες στα δωμάτια.

Χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις

Όπως προαναφέραμε όσο περνάνε οι μέρες οι αποκαλύψεις σχετικά με την οικογένεια διαδέχονται η μία μετά την άλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί στο νοσοκομείο της Πάτρας, στο οποίο νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, ειδοποίησαν το «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη το 9χρονο παιδί.

Οι γιατροί λοιπόν όταν είχαν πια «φύγει» τα δύο παιδιά της οικογένειας και όταν μπήκε στο Καραμανδάνειο και έπαθε ανακοπή που την άφησε τετραπληγική άρχισαν να αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Πιο συγκεκριμένα, ενώ σε πρώτη φάση ζητήθηκε συνδρομή ψυχολόγου, την οποία αρνήθηκαν οι γονείς, σε δεύτερη φάση οι γιατροί κατήγγειλαν πως έχουν κάποιες υποψίες για την υπόθεση.

Τότε, ήταν που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τους κάλεσε να απευθυνθούν στην εισαγγελία.

«Ήταν μέσα στην τρελή χαρά» μετά τον θάνατο ενός εκ των παιδιών της

Όσον αφορά στη μητέρα, δύο πρόσωπα που έκαναν παρέα και γνώριζαν την Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησαν για πρώτη φορά και τα λόγια τους προκαλούν αίσθηση. Μια φίλη, μια γειτόνισσα, αλλά και ένας φίλος της, εξομολογούνται σκέψεις και καταστάσεις από τα τέλη του περασμένου Γενάρη, ενώ κάνουν λόγο για έναν ιδιόρρυθμο χαρακτήρα που είχε φτάσει στο σημείο να κάνει απόπειρες αυτοκτονίας για να εκβιάσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Συγκεκριμένα, η μαρτυρία της φίλης της 33χρονης μητέρας στην εκπομπή Live News του MEGA, αναφέρει πως η μητέρα των παιδιών «ήταν μέσα στην τρελή χαρά» μετά τον θάνατο ενός εκ των παιδιών της. «Δεν θυμάμαι ποιο θάνατο, ποιανού παιδιού, λίγο πιο έξω από την Πάτρα, είχε βγει για φαγητό, την είχε δει η κολλητή μου φιλενάδα, μες την τρελή χαρά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα», ανέφερε η φίλη της μητέρας προκαλώντας ερωτηματικά. «Όλο το μαγαζί εκείνη τη στιγμή απλά σιώπησε, γιατί όλοι γνωρίζουνε, και όταν έφυγε ξεκίνησαν το »κουτσομπολιό» και συζητούσαν όλοι την κατάσταση που συνέβαινε» πρόσθεσε.

Παράλληλα, γειτόνισσα της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστήριξε πως: «Η Ρούλα με την αδελφή της πραγματικά μεγάλωσαν εδώ απέναντί μας, στη γειτονιά, με τον παππού και την γιαγιά, τους γονείς της μαμάς της. Ήταν μία κοπέλα ψυχρή, ανέκαθεν από μικρό παιδί και η αδελφή της. Αυτό όμως που έχει προκύψει τώρα, εντάξει κοντεύουμε να τρελαθούμε».

«Έλεγε θα αυτοκτονήσει και ότι θα κόψει τις φλέβες της»

Από την πλευρά του ένας φίλος της μητέρας περιέγραψε στην τηλεόραση του MEGA τι είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια, πριν γνωρίσει τον μετέπειτα πατέρα των παιδιών της, στην Πάτρα: «Έγινε ένα σκηνικό στο παιχνίδι και επειδή ήταν στα χωρίσματα με τον σύντροφο, τον εκβίαζε συχνά, επειδή τυχαίνει να τον γνωρίζω τον ίδιο, τον εκβίαζε συχνά, του έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει, ότι είχε πάρει χάπια και ότι θα κόψει τις φλέβες της για να μην χωρίσει», σημείωσε.

Ο ίδιος εκτός από τη μητέρα των τριών παιδιών συνομιλούσε τότε και με τον νεαρό που όπως λέει είχε συνάψει σχέση: «Ήταν ένας δεσμός που είχε διαλυθεί επεισοδιακά και είχε γίνει κεντρικό θέμα στις συζητήσεις για όσους τους γνώριζαν», πρόσθεσε. Ο φίλος της Ρούλας ισχυρίζεται ότι είναι αδύνατον να ξεχάσει τα όσα συνέβησαν τότε.

«Είμαι μια χαρά… και έτρεχε αίμα από το κεφάλι της»

Σχετικά με άλλο περιστατικό και πάλι με πρωταγωνίστρια τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σε γήπεδο ποδοσφαίρου, μίλησε ένας παλιός φίλος της 33χρονης: «Σε αυτό το παιχνίδι έγινε ένα σκηνικό και αποφάνθηκε δύο ονόματα, που τυχαίνει να τους γνώριζε η ίδια και ο τότε σύντροφός της. Περισσότερο ο σύντροφός της, ήταν διαιτητής αγώνα», ανέφερε ο παλιός φίλος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Πήγε μόνη της κάτω από την κερκίδα, χτυπιόταν σε ένα σίδερο το οποίο ήταν από τη σκαλωσιά που κράταγε την κερκίδα, χτυπιόταν με μανία πάνω στο σίδερο και με τα χέρια της χτυπούσε το πρόσωπό της και όταν πεταχτήκαμε δύο – τρία άτομα και της είπαμε »τι έχει συμβεί; τι έπαθες;» εκείνη απάντησε: »Τίποτα είμαι μια χαρά» και έτρεχε αίμα από το κεφάλι της», συμπλήρωσε.

«Μετά ο σύντροφός της έψαχνε να δει ποιος τη χτύπησε, ήθελε πάντα να την λυπάται. Πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο θα τον κρατήσει», κατέληξε.

«Θα μου πει και μένα κάποιος, τι έκανα;»

Η 33χρονη σπάει τη σιωπή της μετά από πολλές μαρτυρίες και τις καταθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ζητώντας να μάθει αν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος της.

«Θα μου πει και μένα κάποιος, τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου, θα μου πουν πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν;» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί