Μπάιντεν: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Κυρώσεις εναντίον 400 ακόμη Ρώσων ολιγαρχών, βουλευτών και εταιριών που δραστηριοποιούνται στον αμυντικό τομέα, προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Πρόσθετες κυρώσεις εναντίον 400 ακόμη Ρώσων ολιγαρχών, βουλευτών και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον αμυντικό τομέα, προανήγγειλε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με ανάρτησή του στο Twitter, σημείωσε ότι οι κυρώσεις αφορούν σε πρόσωπα και εταιρείες που κερδίζουν «από τις πολιτικές του Κρεμλίνου και θα πρέπει να συμμεριστούν τον πόνο».

Ο ίδιος αναφορικά με τη σύνοδο του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία με βοήθεια ασφαλείας για την καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικότητας και την προάσπιση του δικαιώματός της για αυτοάμυνα».

«Συναντήθηκα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σήμερα για να αντιμετωπίσω την απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε για την ενότητα και τη δύναμη της συμμαχίας, τις συνεχείς προσπάθειες του ΝΑΤΟ να αποτρέψει και να αμυνθεί έναντι κάθε επίθεσης και την υποστήριξή μας στην Ουκρανία».

Αναφορικά με την παράταση της θητείας του Γενς Στόλτενμπεργκ ως ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτισε τη σχετική απόφαση σημειώνοντας ότι «ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έχει κάνει μια αξιοσημείωτη δουλειά οδηγώντας και ενισχύοντας τη Συμμαχία μας -ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης στιγμής για τη διεθνή ασφάλεια. Χαιρετίζω την παράταση της θητείας του και ανυπομονώ να συνεργαστούμε στενά το επόμενο έτος».

«Από τώρα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, θα αναπτύξουμε σχέδια για πρόσθετες δυνάμεις και ικανότητες για την ενίσχυση της άμυνας του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον πρόεδρο Ζελένσκι με «σημαντικά και αυξανόμενα ποσά βοήθειας στον τομέα της ασφάλειας για την καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικότητας και την προάσπιση του δικαιώματός τους στην αυτοάμυνα».

Παράλληλα, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν 1 δισ. δολάρια σε νέα βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία. «Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέα βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία – αντιαεροπορικά συστήματα, αντιαρματικά όπλα, drones και εκατομμύρια πυρομαχικά. Χαιρετίζω τα βήματα πολλών άλλων συμμάχων για την παροχή αμυντικής υποστήριξης στην Ουκρανία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί